Prenses Tacı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Prenses Tacı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tacı Tatlısı, Annelerimizin özel günlerinde misafirleri için hazırlamış olduğu enfes prenses tacı tatlısı; sütün, vanilyanın ve vişnenin muazzam aromasıyla bir araya gelen hafif bir tatlı çeşididir. Özellikle çocukların severek tükettiği prenses tacı tatlısı rengarenk olması nedeniyle çocukları cezbetmektedir. İçerisinde bulunan çeşitli besin değeri yüksek malzemeler ile hazırlanan prenses tacı tatlısı lezzetli bir tatlıdır.

Prenses Tacı Tatlısı Malzemeleri
  • Vişne Suyu (2 su bardağı kadar),
  • Pudingli Vanilya (1 paket),
  • 4,5 su bardağı süt,
  • 11 yemek kaşığı irmik,
  • 11 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi,
  • 3 parça bitter çikolata,
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi,
Prenses Tacı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine alınan 2 paket vişne suyu ve 1 paket pudingli vanilya eklenerek kısık ateşte karışım iyice karışıp aromasını alıncaya kadar karıştırılır. Karışım kaynadıktan sonra bir süzgeç içerisinde geçirilerek süzülür ve kalan vişne araması kek kabımızın dibi ters çevrilir ve bu karışım kaptan çıkartılınca üste gelmesi için ilk önce kek kabına dökülerek soğuması ve ileride kaptan rahat çıkarılması için buz dolabına sürülür. Sıra tatlımızın irmikli kısmına geldi. Bunun için orta boy bir tencerenin içine yaklaşık 2,5 su bardağı süt aktarılır. Üzerine 6 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 6 yemek kaşığı irmik eklenerek sütün kaynaması beklenilir. İrmikli tatlı piştikten sonra 1 paket vanilya ile yarım çay bardağı kadar Hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. Hazır olan karışıma dolaptan çıkartılan donmuş vişne sosu bulunan kek kabına aktarılır pastamızın donması için dolaba sürülür. Şimdi sıra kakaolu irmik kısmının hazırlanmasına geldi. Bir tencere içerisine 2 su bardağı kadar süt koyulur. Üzerine yaklaşık 5 yemek kaşı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve kakaomuz eklenerek kıvama gelinceye kadar kızık ateşte ocak üzerinde pişirilir. Karışımın içine pişmeye yakın 3 parça çikolata eklenerek karıştırılır. Pişen karışım dolaptan çıkartığımız kek kabına en son olarak aktarılarak soğuması için buz dolabında yaklaşık yarım saat kadar bekletilir. Soğuyan pastamız kek kabından çıkartılmak üzere ters çevrilir. Kek kabından dağılmadan çıkartmak için kekinizi çıkarmadan kap içerisinde sağ ve sol tarafa doğru 2-3 kez çevrilir. Çıkan kekimiz dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Prenses Tacı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6