Prenses Tacı Tatlısı Prenses Tacı Tatlısı, annelerimizin özel günlerinde misafirleri için hazırladığı enfes ve hafif bir tatlı çeşididir. Sütün, vanilyanın ve vişnenin muazzam aromasının bir araya geldiği bu tatlı, çocukların da favorisi olmaktadır. Rengarenk görünümüyle çocukları cezbetmekte ve içerisindeki çeşitli besin değeri yüksek malzemeler ile besleyici bir tatlı olmaktadır. Prenses Tacı Tatlısı Malzemeleri
Prenses Tacı Tatlısı Nasıl Yapılır? 1. Orta boy bir tencere içerisine alınan 2 su bardağı vişne suyu ve 1 paket vanilyalı puding eklenerek kısık ateşte karışım iyice karışıp aromasını alana kadar karıştırılır. Karışım kaynadıktan sonra süzgeçten geçirilerek süzülür. 2. Süzülen vişne sosu, kek kabının dibine dökülerek soğuması için buzdolabına konur. Bu işlem, tatlının daha sonra kaptan kolayca çıkarılmasını sağlar. 3. İrmikli katman için, orta boy bir tencereye 2,5 su bardağı süt aktarılır. Üzerine 6 yemek kaşığı toz şeker ve 6 yemek kaşığı irmik eklenerek süt kaynayana kadar karıştırılır. İrmikli tatlı piştikten sonra, 1 paket vanilya ve yarım çay bardağı Hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. 4. Hazır olan irmikli karışım, buzdolabından çıkarılan donmuş vişne soslu kek kabına aktarılır ve tekrar buzdolabına konur. 5. Kakaolu irmik katmanı için, bir tencereye 2 su bardağı süt koyulur. Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao eklenerek kıvama gelene kadar kısık ateşte karıştırılır. Karışımın içine pişmeye yakın 3 parça bitter çikolata eklenerek karıştırılır. 6. Pişen kakaolu karışım, buzdolabından çıkarılan kek kabına en son olarak aktarılır ve soğuması için buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletilir. 7. Soğuyan tatlı, kek kabından çıkarılmak üzere ters çevrilir. Tatlının dağılmadan çıkması için kek kap içerisinde sağa ve sola doğru 2-3 kez çevrilir. 8. Çıkan tatlı dilimlere ayrılarak tatlı tabağına alınır ve servis edilir. Afiyet olsun. |