Şambaba Tatlısı Lezzeti ve görüntüsü ile beğeni toplayan Şambaba tatlısının, denemiş olduğum güzel bir tarifini sizinle de paylaşmak istedim. Şambaba Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır? Tüm malzemeler bir kaba konulup, hamur sıkılmadan karıştırılmalıdır. Bu işlem bir kaşık yardımıyla da yapılabilir. Karışım yağlanmış tepsiye dökülüp, 10-15 dakika kadar bekletilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Pişen tatlı, istenilen şekilde kesilip soğumaya bırakılır. Tatlı soğuduktan sonra, sıcak şerbet üzerine dökülür ve dinlenmeye bırakılır. Üzeri toz Antep fıstığı ile süslenir. İsteğe göre; fındık, fıstık, Hindistan cevizi ya da cevizle de süslenebilir. Daha sonra servis edilebilir. Ekstra Bilgiler Şambaba tatlısını daha lezzetli hale getirmek için, şerbeti hazırlarken içerisine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu, şerbetin daha parlak ve tatlının daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, tatlıyı dilimledikten sonra üzerine kaymak ekleyerek de servis edebilirsiniz. Kaymak, tatlıya ekstra bir kremamsı doku kazandırır. Afiyet olsun. |