İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı

İmam Sarığı Tatlısı, ismi ilk duyulduğunda tuhaf gelse de oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde, daha doğrusu renk ve görünüm itibariyle bu şekilde adlandırılmıştır. Görsel açıdan şık duran ve çikolata severlerin sıkça tercih ettiği bir tatlıdır. Bolca kakao ve çikolata içerir. Çay saatlerinde kesinlikle bulunması gereken tatlılardan biridir. Herkesin severek yiyeceği ve bir yiyenin kesinlikle ikincisini isteyeceği bir tatlıdır.

İmam Sarığı Tatlısı, yapımı sırasında ilk olarak keki hazırlanır. Ardından kreması yapılır ve üzerine çikolata eritilerek servis edilir. Şerbet eklenmediğinden dolayı çok ağır olmayan bir tatlıdır. Diyet yapanlar kendilerini şımartmak isterse bir tane yiyebilirler. Şimdi bu güzel tatlımızın tarifine bakalım.

İmam Sarığı Tatlısı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 3 yemek kaşığı su

Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın yapımı için ilk olarak kek kısmını hazırlamak gerekir. Kek için dört adet yumurta ile şeker mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından su eklenir ve daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve bir yandan da çırpılır. Kek tam karışınca fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve kek hamuru tepsiye yayılır. 170 derecede keki pişiriyoruz.

Kek pişerken kreması hazırlanır. Krema için yumurta ile şeker çırpılır, üzerine un ve nişasta eklenir. İyice karıştırılır. Ardından yavaş yavaş süt eklemesi yapılır. Bir yandan da karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım tencereye alınır ve ocağa konulur. Ocak açılarak yirmi dakika kadar pişirilir. Kaynayınca koyulaşmaya başlayacaktır. Hafif koyulaşınca ocaktan alınır ve bir paket vanilya eklenir, mikser yardımıyla çırpılır. Mikser ile çırpılınca hiç topaklanma kalmayacaktır.

Kek pişince fırından çıkarılır ve bir çay bardağı ıslatılarak kek dilimlenir. Çay bardağının ağız kısmıyla toplamda 20-22 kadar yuvarlak dilim çıkar. Her bir yuvarlak üzerine bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve üzerine diğer dilimi kapatın. Kenarlardan krema çıkacaktır. Bu kısımları da Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Tüm tatlıları bu şekilde hazırlayın. Son olarak yüz gram çikolatayı benmari usulü eritin ve tatlıların üst kısmına eşit olarak paylaştırın. Ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Taşkan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tatlıyı ilk defa duyuyorum, adı neden bu kadar tuhaf? Tadi gerçekten bu kadar lezzetli mi? Yapımı zor mu, yoksa denemeye değer mi sizce?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Taşkan,
Bu tatlının adı belki ilk duyduğunda sana tuhaf gelmiş olabilir, ama lezzetiyle seni şaşırtacağından eminim. Tadi gerçekten çok lezzetli ve farklı bir deneyim sunuyor. Yapımı bazı tatlılara göre biraz daha zahmetli olabilir, ama sonuç kesinlikle denemeye değer. Eğer mutfakta vakit geçirmeyi ve yeni tarifler denemeyi seviyorsan, bu tatlıyı yapmayı mutlaka denemelisin. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı Türleri Nelerdir?