İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için bu şekilde adlandırılmıştır. Oldukça lezzetli görsel açıdan şık duran bir tatlı tarifidir. Çikolata severlerin çok sık yaptığı bir tatlıdır. Çünkü bolca kakao ve çikolata içerir. Çay saatlerinde kesinlikle bulunması gereken tatlılardan biridir. Herkesin severek yiyeceği ve bir yiyenin kesinlikle ikinciyi isteyeceği bir tatlıdır. Bu tatlı yapılırken ilk olarak keki yapılır ardından kreması ve üzeri için çikolata eritilerek servis edilen bir tatlıdır. Şerbet eklemesi yapılmadığından çok ağır olmayan bir tatlıdır. Diyet yapanlar kendini şımartmak isterse bir tane yiyebilirler. Şimdi bu güzel tatlımızın tarifine bakalım.

İmam sarığı tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 3 yemek kaşığı su
Kreması İçin gerekli malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
İmam sarığı tatlısı nasıl yapılır?

Tatlımızın yapımı için ilk olarak kek kısmını hazırlamak gerekir. Keki için ise dört adet yumurta ile şeker mikser yardımı ile köpük, köpük olana kadar çırpılır. Ardından su eklenir ve daha sonra un kakao kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve bir yandan da çırpılır. Kek tam karışınca fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve kek hamuru tepsiye yayılarak fırına verilir. 170 derecede keki pişiriyoruz. Kek pişerken kreması hazırlanır. Krema için yumurta ile şeker çırpılır üzerine un ve nişasta eklenir. İyice karıştırılır. Ardından yavaş yavaş süt eklemesi yapılır. Bir yandan da karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım tencereye alınıp ocağa konulur ve ocak açılarak yirmi dakika kadar pişirilir kaynayınca koyulaşmaya başlayacaktır. Hafif koyulaşınca ocaktan alın ve bir paket vanilya ekleyip mikser yardımıyla çırpın. Mikser ile çırpınca hiç topaklanma kalmayacaktır. Kek pişince fırından çıkarılır ve bir çay bardağı ıslatılarak kek dilimlenir. Çay bardağının ağız kısmıyla. Toplamda 20-22 kadar yuvarlak dilim çıkıyor. Her bir yuvarlak üzerine bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve üzerine diğer dilimi kapatın. Kenarlardan krema çıkacaktır. Bu kısımları da Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. Tüm tatlıları bu şekilde hazırlayın. Son olarak yüz gram çikolata benmari usulü eritin ve tatlıların üst kısmına eşit olarak paylaştırın. Ardından servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İmam Sarığı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Güncel

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6