3 Renkli İrmik Tatlısı İrmik tatlısı, şerbetli olmasına rağmen hafif bir tatlıdır. Şerbeti soğuk olarak döküldüğü için bu hafifliği korur. İrmik tatlısının birçok çeşidi vardır, bu nedenle çok tercih edilen bir tatlıdır. Ayrıca irmik, yemeklerde de kullanılır. İrmikle birçok çeşitli tatlı ve yemek yapılabilir. 3 Renkli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Havuçlu Muhallebisi İçin
3 Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk önce havuçları yıkayıp küp küp doğruyoruz. Derin bir tencereye havuçları koyup üzerine su ekliyoruz ve haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği orta ateşte pişiriyoruz. Tatlımız koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız tatlının yarısını bir kaba alıyoruz. Tencerede kalan tatlının içine kakaoyu döküp karıştırıyoruz. Bir borcamı ıslatıp kakaolu tatlıyı borcama yayıyoruz. Kalan sade karışımın içine limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı da kakaolu karışımın üzerine yayıyoruz. Havuçlarımız haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. Püre haline geldikten sonra içine şekeri ilave ediyoruz ve birkaç taşım kaynatıyoruz. Bir su bardağının içine nişastayı koyup eritiyoruz ve havuçlu pürenin içine ekliyoruz. Püre iyice koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra borcama serdiğimiz iki renkli tatlının üzerine yayıyoruz. Tatlımızın soğuması için en az iki üç saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. Soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun. |