Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk göğsü tatlısı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen, lezzeti ve kıvamı ile damaklarda iz bırakan bir tatlıdır. Yapımı biraz zahmetli olsa da, sonuçta elde edilen tatlı, bu zahmete değmektedir. Kalori bakımından biraz yüksek değerlere sahip olduğu için çok sık tüketilmemelidir. Tavuk göğsünün kıvamını tutturmak oldukça zordur ve bu tatlının en önemli püf noktası, istenilen kıvamda olması için sürekli karıştırılmasıdır.

Tavuk Göğsü Tatlısı Malzemeleri
  • Yarım paket margarin
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane damla sakızı
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede margarin eritilir. Margarin eridikten sonra un eklenir ve un kavrulana kadar karıştırılır. Un da kavrulduktan sonra şeker eklenir ve orta ateşte pişirilmeye devam edilir. Karışım belli bir kıvama geldikten sonra süt ve damla sakızı eklenerek karıştırılır. Tavuk göğsünün en önemli püf noktası kıvamını istenilen derecede tutması için devamlı karıştırılmalıdır. Koyu bir kıvam aldıktan sonra son olarak vanilya eklenir ve bir 5 dakika kadar daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Tavuk göğsü sıcak bir şekilde servis edilmez. O yüzden ocağın altı kapatıldıktan sonra bir müddet soğutulur. Görünümü güzel olsun diye mikser ile çırpılır ve daha sonra konulacak kaba aktarılır. Dolaba konulur ve kıvamının istenilen şekilde olması için 2 saat beklenir. En son olarak üzerine Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya renkli pasta malzemeleri ile süslenebilir. İstenilen şekilde dilimlenerek servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Tavuk göğsü tatlısını daha da lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Örneğin, tatlının daha pürüzsüz bir kıvam alması için unu kavururken topaklanmamasına özen gösterin. Ayrıca, sütü eklerken yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyebilirsiniz. Damla sakızını tatlıya eklemeden önce küçük parçalara ayırarak daha homojen bir dağılım sağlayabilirsiniz. Tatlının üzerine serpeceğiniz Hindistan cevizi veya ceviz gibi malzemeleri taze kullanarak tatlının lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri