Bisküvili Prenses Tatlısı Bisküvili Prenses Tatlısı, hafif, az malzemeli ve ekonomik olmasının yanı sıra oldukça lezzetli ve görsel açıdan çok şık bir tatlıdır. Bu tatlı, ister porsiyonluk ister büyük tepsilerde yapılabilir. Ancak porsiyonluk yapıldığında sunumu, servisi ve görselliği daha şık olmaktadır. Sunum için kâse kullanabilirsiniz fakat kadehlerde çok daha güzel göründüğünü belirtmek isterim. Ani gelen misafirlerinize ve sevdiklerinize rahatlıkla sunabilirsiniz. Ayrıca özel günlerde eşinize ya da nişanlınıza kadeh içinde sunarak hoş bir görüntü sağlarsınız. Özellikle çikolata severlerin sıklıkla tercih ettiği bir tatlı türüdür. Fakat üzerine farklı tatlar da eklemek mümkündür. Genellikle üzeri için çikolatalı puding kullanılır, ancak isteğe bağlı olarak meyveli puding kullanabilir ve meyveler ile süsleyebilirsiniz. Tatlımız üç kattan oluşur ve bu şekilde katmanların olması tatlıyı daha lezzetli kılar. Şimdi bu tatlının tarifine bakalım. Bisküvili Prenses Tatlısı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Bisküvili Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak tatlının birinci katmanı hazırlanır. Bu katman sadece bisküviden oluşur. Bir paket bisküvi robottan geçirilir ve kaselerin dibine eşit şekilde paylaştırılır. Ardından ikinci katman için dört su bardağı süt, un, nişasta, şeker ve yumurta bir tencereye alınır ve kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra beş dakika daha ocakta tutulur ve ardından ocaktan alınır. Tereyağı ve vanilya eklenir ve mikser yardımıyla karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvama gelince, o da porsiyonlara hazırlanan bisküviler üzerine paylaştırılır. Son olarak iki su bardağı süt ile puding pişirilir ve o da tüm porsiyonlara eklenir. Üzeri meyve ya da ceviz ile süslenir. Birkaç saat buzdolabında dinlendirilir, ardından servis edilir. Afiyet olsun. |