Kuru İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuru İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru incirli tatlı, Tatlı sevenler fakat şerbetli tatlı istemeyenler. Tatlıda farklılık arayanlar için çok ideal bir tatlıdır. Kuru incirli tatlı iç kısmında çıtır çıtır incirler enfes Nescafe kokusu üstünde yumuşacık kreması ile enfes bir tatlıdır. Tadanlar ne demek istediğimi anlamıştır. Tatmayanlar için ise tatma zamanı gelmiş demektir. Bu tatlıyı tatmamış ve hiç görmemiş iseniz emin olun çok şey kaybetmişsiniz demektir. Kabul gününüz ver ve hep kuru ikramlıklar hazırladınız ise yanına kuru incirli tatlı yapıp misafirlerinize güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Hem şerbetli hem de kremalı tatlıların yerini alacağını düşündüğüm kuru bu tatlıyı yapmak isterseniz doğruca mutfağa tarifteki malzemeleri temin etmeye ne dersiniz?

Kuru incirli tatlısı için gerekli malzemeler
  • 10 adet kuru incir,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi,
  • 1,5 su bardağı un,
Keki ıslatma için
  • 1 su bardağı soğuk su,
  • 1 paket üçü bir arada Nescafe yoğun olmasını ister iseniz 2 pakette koyabilirsiniz.
Kreması için gerekli malzemeler
  • 1 litre süt,
  • 1 Türk kahve fincanı un,
  • 1 Türk kahve fincanı mısır nişastası,
  • 6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket sade krem şanti,
Kuru İncirli Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlıya ilk olarak kekle başlıyoruz. Öncelikle incirleri ince kıyıp ılık suda bekletiyoruz. Çırpma kabının içerisine toz şeker ve yumurtayı ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak da unu ilave edip çırpıyoruz çırpma işlemi sonra ermeye yakın sudan çıkardığımız incirleri ekliyoruz. Hazırladığımız keki dikdörtgen bir bor cama döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken bir yandan kremayı hazırlıyoruz.

Krema için küçük bir tencereye un, nişasta ve toz şekeri koyup karıştırarak süt ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz kaynayıncaya kadar karıştırdığımız kremaya tereyağını ekleyip çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Pişirdiğimiz keki fırından alıp hafif içini çekince soğuk su ile hazırladığımız Nescafe ile her yerini eşit miktarda ıslatıyoruz. Krema dolapta soğuduktan sonra içerisine bir paket sade krem şantiyi döküp mikser ile 5 dk çırpıyoruz. Soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı gezdirip bir güzel düzlüyoruz. Daha sonra yaklaşık 30 dk buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Kuru İncirli Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Güncel

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6