Kuru İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kuru İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Tatlı

Kuru incirli tatlı, tatlı severler fakat şerbetli tatlılardan uzak durmak isteyenler için ideal bir alternatiftir. Bu tatlı, iç kısmındaki çıtır çıtır incirler, enfes Nescafe kokusu ve yumuşacık kreması ile öne çıkar. Tadanlar, bu eşsiz tatlının lezzetini iyi bilirler. Henüz tatmayanlar için ise deneme vakti gelmiş demektir. Özellikle kabul günlerinizde kuru ikramlıkların yanına ekleyeceğiniz kuru incirli tatlı, misafirlerinize güzel bir sürpriz olacaktır. Şerbetli ve kremalı tatlıların yerini alacak bu tarifi denemek isterseniz, mutfağa gidip gerekli malzemeleri temin etmeye ne dersiniz?

Kuru İncirli Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 adet kuru incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1,5 su bardağı un

Keki Islatma İçin

  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 paket üçü bir arada Nescafe (Yoğun olmasını isterseniz 2 paket de kullanabilirsiniz)

Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 Türk kahve fincanı un
  • 1 Türk kahve fincanı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade krem şanti

Kuru İncirli Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamaya ilk olarak kekle başlıyoruz. Öncelikle incirleri ince kıyıp ılık suda bekletiyoruz. Çırpma kabının içerisine toz şeker ve yumurtayı ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak unu ilave edip çırpıyoruz. Çırpma işlemi sona ererken sudan çıkardığımız incirleri ekliyoruz. Hazırladığımız keki dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.

Kek pişerken bir yandan kremayı hazırlıyoruz. Küçük bir tencereye un, nişasta ve toz şekeri koyup karıştırarak süt ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırdığımız kremaya tereyağını ekleyip çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı soğuması için buzdolabına koyuyoruz.

Pişirdiğimiz keki fırından alıp hafif içini çekince soğuk su ile hazırladığımız Nescafe ile her yerini eşit miktarda ıslatıyoruz. Krema dolapta soğuduktan sonra içerisine bir paket sade krem şantiyi döküp mikser ile 5 dakika çırpıyoruz. Soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı gezdirip güzelce düzeltiyoruz. Daha sonra yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Miran

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kuru incirli tatlının içindeki Nescafe aroması ile kremasının uyumu nasıl oluyor? Bu tarifi denemeden önce tatlının lezzeti hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Miran,

Kuru incirli tatlının içindeki Nescafe aroması ile krema uyumu gerçekten harika oluyor. Nescafe'nin keskin ve yoğun aroması, kuru incirin doğal tatlılığı ile muhteşem bir kontrast oluşturuyor. Bu iki malzeme bir araya geldiğinde tatlının lezzeti hem derinlik kazanıyor hem de farklı bir boyuta taşınıyor. Krema ise bu karışımın üzerine eklenen yumuşak ve pürüzsüz bir katman oluşturuyor, bu da tatlının genel dengesini mükemmel şekilde tamamlayıcı hale getiriyor.

Umarım bu bilgiler denemeden önce size faydalı olur. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni