Sütlü Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Sütlü Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çikolatalı Tatlılar

Sütlü çikolatalı tatlılar, gün masalarına, beş çaylarına ve okul dönüşü çocuklar için hazırlanabilecek ideal tatlılardır. Şerbetli tatlıları tercih etmeyen kişilerin favorisi olacak bu tatlılar, farklı şekillerde misafirlere ikram edilebilir. Şerbetli tatlılara nazaran daha basit ve pratik olan sütlü çikolatalı tatlı tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Parfe Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 su bardağı süt
  • 200 gram krema
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Çikolatalı Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Nişasta, çukur bir kabın içine alınıp üzerine 1 su bardağı süt ilave edilir. Nişasta ve süt iyice karıştırılır.

2. Küçük bir kabın içine sütün kalan yarısı alınır ve üzerine yumurtalar ve nişastalı süt eklenerek iyice çırpılır.

3. Malzemelere krema, toz şeker ve ufak parçalara bölünmüş çikolatalar ilave edilir.

4. Tencere içi dolu başka bir tencerenin içine oturtularak, ocağın altı açılır. Çikolatalar bu şekilde sürekli karıştırılarak benmari usulü eritilir.

5. Çikolatalar eridikten sonra tencere ocaktan alınır ve ılıması için bekletilir.

6. Yuvarlak borcam tepsi streç ile kaplanır. Hazırlanan karışım tepsiye dökülerek yayılır. Parfe buzdolabına alınarak 1 gece bekletilir.

7. Ertesi gün dilimlenerek servise sunulur. Üzeri meyve parçacıkları veya damla çikolata ile süslenerek sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

Acı Bademli Supangle İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı kakao
  • 5 çorba kaşığı nutella çikolata
  • 2 şeker kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı su
  • 3 damla acıbadem aroması

Acı Bademli Supangle Nasıl Yapılır?

1. Küçük bir tencerenin içine süt, yumurta, nişasta, toz şeker ve kakao alınarak orta ateşte pişirilir. Malzemeler tel çırpıcı ile sürekli karıştırılarak yoğun bir kıvam alana kadar pişirilir.

2. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve içine nutella, acıbadem aroması, sıvıyağ ve su eklenip çırpıcı ile çırpılır.

3. Hazır hale gelen supangle, eşit ölçülerde kup bardaklara veya kaselere boşaltılır ve oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra buzdolabına alınarak soğutulur.

4. Soğuyan tatlının üzeri isteğe göre süslenerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri

Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

1. Çikolatalı muhallebi için çukur bir tencerenin içine un, nişasta, süt ve toz şeker alınarak karıştırılır. Tencere ocağa alınarak sürekli karıştırılarak pişirilir.

2. Karışımın kıvamı yoğunlaştıktan sonra 1 taşım kaynatılarak ocaktan alınır.

3. Muhallebinin içine bitter çikolata parçalanarak atılır ve karıştırılarak erimesi sağlanır.

4. Muhallebi beş dakika kadar dinlendirildikten sonra içine labne peyniri eklenip karıştırılır. Bu aşamada mikser kullanılabilir.

5. Hazır hale gelen muhallebi eşit şekillerde kuplara paylaştırılır. Bu şekilde buzdolabına alınarak 2 saat kadar soğutulur. Üzeri damla çikolata veya rendelenmiş çikolata ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tane damla sakızı
  • 1 tane vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Çikolata Sos İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane vanilya

Çikolatalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

1. Geniş bir tencerenin içine un alınarak orta ateşte kokusu çıkana kadar kavrulur.

2. Kavrulan una toz şeker eklenip karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenip çırpıcı ile sürekli karıştırılarak pişirilir.

3. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve içine tereyağı, vanilya ve damla sakızı eklenir. Karışım mikser ile yüksek devirde 5 dakika çırpılır.

4. Tepsi veya kalıp hafif ıslatılır ve hazırlanan muhallebi kalıba dökülür.

5. Çikolata sosu için malzemelerin tümü tencereye alınarak pişirilir. Pişen sos ocaktan alındıktan sonra ara ara karıştırılarak üzerinin kaymak tutması engellenir.

6. Sos ılıdıktan sonra muhallebinin üzerine dökülerek her tarafına eşit yayılır. Çikolatalı tavuk göğsü buzdolabında 3 saat kadar soğutulduktan sonra servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Fahim

26 Temmuz 2024 Cuma

Sütlü çikolatalı tatlılar, şerbetli tatlılara göre daha hafif ve pratik oldukları için mi tercih ediliyor? Mesela Çikolatalı Parfe yaparken nişasta ve sütü karıştırmak için ne kadar karıştırmak gerekiyor? Aynı şekilde, Acı Bademli Supangle'de nutella ekledikten sonra karışımın kıvamı nasıl olmalı? Çikolatalı Tavuk Göğsü'nde damla sakızının tatlıya kattığı fark ne olabilir? Bu tariflerin hepsini aynı anda yaparsam hangisinin daha önce hazırlanmasını tavsiye edersiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Fahim,

Sütlü çikolatalı tatlılar genellikle şerbetli tatlılara göre daha hafif ve pratik bulunur. Çikolatalı Parfe yaparken nişasta ve sütü karıştırmak için karışımın kıvamını bulana kadar, yani koyulaşana kadar sürekli karıştırmak gerekir. Acı Bademli Supangle'de nutella ekledikten sonra, karışımın pürüzsüz ve akışkan bir kıvamda olması önemlidir.

Çikolatalı Tavuk Göğsü'nde damla sakızı, tatlıya hafif bir aroma katarak farklı bir lezzet boyutu ekler. Bu tariflerin hepsini aynı anda yapmak istersen, Çikolatalı Parfe'yi ilk önce hazırlamanı tavsiye ederim çünkü soğuması ve kıvam alması için buzdolabında beklemesi gerekecektir.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni