Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo tatlı, şerbetli bir tatlı tarifi olsa da diğer şerbetli tatlılara nazaran daha hafif bir tada sahiptir. Özel günlerde, akşam yemeklerinin arkasından ya da tatlı krizlerini bastırmak için tercih edilebilecek bir tatlıdır. Görüntü olarak da şık bir sunuma imza atacak rulo tatlı ile misafirlerinizi kıskandırabilir, evin yıldızı siz olabilirsiniz. Şimdi hep birlikte rulo tatlı nasıl yapılıyor bakalım.

Rulo tatlı için gerekli malzemeler
  • 1 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin
  • 1 tane yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • İçi için dövülmüş fındık
Rulo tatlı nasıl yapılır?

Rulo tatlı için ilk olarak şerbet hazırlanır. 3 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınarak ocağa alınır. 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Rulo tatlının hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında eritilmiş margarin, irmik, yumurta ve kabartma tozu eklenir. Malzemeler el ile iyice harmanlanır. Karışan malzemelerin üzerine limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı un eklenir. Malzemeler yoğrulmaya başlanır. Yavaş yavaş unu kalanı eklenir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez kapatılarak 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak merdane yardımı ile pasta tabağı boyutunda açılır. Açılan hamurun üzerine dövülmüş fındık serpiştirilir ve sıkı bir şekilde rulo şeklinde sarılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Her bir rulo birer parmak genişliğinde kesilerek, yağlanmış fırın kabına dizilir. Fırın 180 derecede ayarlanarak tatlı fırına verilir. Yaklaşık 35 dakika kadar hamurların üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlılar fırından alınarak ılıyan şerbet tatlıların üzerine eşit şekilde dökülür. 1 saat kadar bekletildikten sonra tatlılar tepside ters düz edilerek diğer tarafının da şerbet alması sağlanır. 1 saat bu şekilde bekletilerek rulo tatlı servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Rulo Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolata Soslu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Güncel

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Fiyonk Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fiyonk Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6