İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı, Değerli ev hanımları, sizlerin de hoşuna gidecek ve o enfes tadı ile hünerli ellerinizle irmikli sütlü tatlımıza sizlerde yardım edin. Bazı becerikli hanımlara hayran kalıyoruz. Bu kadar mükemmel derecesinde misafir gelir gelmez bir saatte harika bir sofra hazırlıyorlar. Ancak vakitlerinin az olduğunu düşünen hanımlar, her misafir gelişinde bir heyecan oluşur. Özellikle çalışan bayanlar için habersiz gelen misafire acaba hazırladığım çay saati ikramım beğenilir mi, diye hem güzel olsun hem de değişik olsun isteriz. Öncelikle düşüncemizde misafirler memnun kalsın, yüzleri gülsün isteriz. Gerçek şudur ki; Hiçbir şey içinizi ısıtan bir yeni demlenmiş çayın yanında yiyeceğiniz tatlılar kadar sizi sonbahara hazırlayamaz. Çünkü sonbahar hep hüzünlü olur derler ve doğrudur. Yazın bahçelerde, balkonda dururken hafif bir rüzgâr eser ve zamanı bile unutturacak kadar yerleşir yüreğimize. Bütün sırlara ortaktır, dertlere ortaktır, kederlere, duygulara, sevgilere, yalanlara ve yanlışlara ortaktır.

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg süt
  • 10 yemek kaşığı,
  • Toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı,
  • Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı,
  • Kakao
İrmikli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

İrmikli sütlü tatlısına başlarken ilk önce sütümüzü tencereye boşaltarak başlayalım. Daha sonra sütün içerisine irmik ve toz şekeri de ilave edip, karıştıralım. Bu karıştırdığımız malzemeleri ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim. Elde ettiğimiz bu karışımı kaynama süresine geldiği zaman içine vanilya ve tereyağını da ekleyip, karıştırma işlemine devam edelim. Yalnız irmikler üzeri şişene kadar kısık ocakta pişirmeye devam ediyoruz. Ardından bir borcam tepsimizi iyice ıslatalım. Şayet tepsiyi ıslatmaya unutursanız tatlınız tepsiye yapışır ve içinden alması zorlaşır. İrmiği ocaktan aldıktan sonra ıslattığımız tepsiye yavaşça dökerek yayalım. Tatlımızı oda sıcaklığında olmak üzere 10-15 dakika kadar bekletip, soğuması için buzdolabına koyalım. Bu arada buzdolabında iki veya üç saat bekletilmesi yeterli gelir. Bekleme süresi bittikten sonra tatlımızı buzdolabından alarak dilimlemeye başlayabiliriz. İrmikli sütlü tatlımız değerli misafirleriniz için sunuma hazırdır. Dilerseniz üzerine ceviz veya fındık ile süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İrmikli Sütlü Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6