Pratik sütlü tatlılar, hafif ve lezzetli atıştırmalıklar arayanlar için ideal seçeneklerdir. Süt ile kolayca pişirilen bu tatlılar, genellikle muhallebilerden oluşur ve kolay hazırlanma süreçleriyle bilinirler. Çeşit çeşit muhallebiler ile kısa sürede lezzetli tatlılar hazırlamak mümkündür. Hazır pudingleri süt ile pişirip, bisküvi ve meyve gibi malzemelerle farklı sunumlar ve lezzetler yaratabilirsiniz. Sütlü tatlıların en bilinen örnekleri arasında sütlaç, sakızlı muhallebi, irmik tatlısı, keşkül ve kazandibi yer alır. Beyaz Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Beyaz Badem Tatlısı Nasıl Yapılır? Bir tencereye soğuk süt eklenir. Badem ezmesi süte eklenip iyice karıştırılır. Tencere ocağa konur ve orta ateşte pişirilmeye başlanır. Bu sırada nişasta yavaş yavaş eklenir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Karışım kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına geldiğinde toz şeker eklenir. Şeker eriyene kadar pişirilip ocaktan alınır. Kaselere pay edilip üzeri tarçın ile süslenerek servis edilir. Prenses Tacı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler (8 Kişilik)
Üzeri İçin
Prenses Tacı Tatlısı Nasıl Yapılır? Bir tencerede margarin eritilir. Üzerine un eklenip birkaç kez karıştırılır. Süt ve toz şeker ilave edilerek karışım kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenip mikserle çırpılır. Bebe bisküvileri iri parçalar halinde kırılıp muhallebiye eklenir. Ortası boş olan bir kek kalıbı ıslatılarak bisküvili muhallebi içine dökülür. Kalıp buzdolabında en az 6 saat bekletilir. Soğuyan muhallebi kalıptan çıkarılarak büyük bir servis tabağına ters çevrilir ve tekrar buzdolabına konur. Kakaolu puding süt ile pişirilip soğumaya bırakılır. Soğuyan puding, muhallebinin üzerine gezdirilir ve dilimleyerek servis edilir. Hint Usulü Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Süslemek İçin
Hint Usulü Sütlaç Nasıl Yapılır? Pirinçler yıkanıp tencereye konur. Üzerine süt, krema, şeker ve karanfil eklenir ve ocağa alınır. Kaynamaya başladığında ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 45 dakika pişirilir. Pişen sütlaç kaselere pay edilip ılıyınca buzdolabına konur. Servis aşamasında, çilek, kuru kayısı ve bademler küçük parçalar halinde doğranarak sütlacın üzerine serpilir. Külhan Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler (6 Kişilik)
Şerbeti İçin
Külhan Tatlısı Nasıl Yapılır? Tatlı yapımına başlamadan önce şerbet kaynatılarak hazırlanır ve limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Bir tencerede, süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Karışım koyulaştığında margarin ve meyve şekerlemesi eklenir ve 1-2 dakika daha pişirilir. Küçük kalıplara irmikli muhallebi pay edilir. Kalıplar fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı kalıplardan ters çevrilerek servis tabağına alınır. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Servis edilmeden önce üzeri Antep fıstığı ile süslenir ve limon dilimleriyle servis edilir. |