Manolya tatlısı, adını manolya çiçeğinin zarif ve hoş görünümünden alır. Bu tatlı, bebek bisküvisi ve meyve ile yapılan bir tatlı türüdür. Vitamin bakımından oldukça zengin olduğu için çocukların tüketmesi önerilir. Manolya tatlısı, yapımı bakımından oldukça kolay olduğu için oldukça tercih edilir. Fırında yapılmaz, bardakta servis edilmesi manolya tatlısının özelliklerinden biridir. Manolya Tatlısı Malzemeleri
Manolya Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir tencereye süt ve toz şeker konularak kaynatılır. İki tane yumurtanın sarılarını akından ayırıp tencereye ekleyin. Un, nişasta ve vanilya konularak karıştırılmaya başlanır. Koyu krema kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için bekletilir. Soğuduğu zaman, servis bardaklarının yarısına kadar bu karışım doldurulur. Bebek bisküvileri robot yardımıyla ufalanır ancak çok küçük parçalara ayrılmamalıdır. Hazırlanan kremanın üzerine dökülür. Çilekleri doğrayarak bardakların kenarlarına ve içine yerleştirin. Daha sonra geri kalan kremayı da üzerine dökün. Kremanının üzerine tekrar bebek bisküvisi serpilir ve çilekler dizilir. Manolya tatlınız servis edilmeye hazırdır. Ekstra Bilgiler Manolya tatlısı tarifi, farklı meyvelerle de zenginleştirilebilir. Çilek yerine muz, kivi veya böğürtlen gibi meyveler kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca tatlının sunumunu daha şık hale getirmek için nane yaprakları veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |