Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı

İncecik baklava yufkası arasında ceviz içi ile hazırlanan, hafif yumuşak içi ve çıtır dışı olan tül perde tatlısı oldukça lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Baklavayı çok seven fakat yapımını zor bulan kişiler için de iyi bir alternatiftir. Bayramlarda ve Ramazan'da misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu tatlı, hazır baklava yufkası kullanıldığı için oldukça da kolaydır. Gün geçmiyor ki biz Türk kadınları yeni lezzetler bulup üretmeyelim. Elimizdeki malzemeleri değerlendirip yeni lezzetler keşfetmekte üzerimize yoktur. Tül perde tatlısı da işte böyle bir düşüncenin ürünüdür.

İlk buluş kime ait bilinmez ama Antep ve Van'da çok yapılan bir tatlı çeşidi olduğunu biliyorum. Antepli bir arkadaşımın iftar yemeğine ince düşünerek yapıp getirmesi sonucu tül perde tatlısı ile tanıştım. O günden bu yana vazgeçemediğim bu tatlı tarifini sizinle paylaşıyorum ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Tül Perde Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket baklava yufkası,
  • 400 gram ceviz içi,
  • Bir su bardağı sıvı yağ,

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • İki adet yumurta,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • Bir su bardağı ayçiçek yağı,
  • Bir su bardağı süt,
  • Bir paket kabartma tozu,

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • Üç su bardağı toz şeker,
  • Üç su bardağı su,
  • Birkaç damla limon suyu,

Tül Perde Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz çünkü şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekiyor. Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup kaynamaya başladığı andan itibaren 5 dakika kaynatıyoruz. Ardından limon suyunu ekleyip şerbeti soğuması için ocaktan indiriyoruz. Daha sonra mutfak tezgahının üzerine bir adet baklava yufkasını serip üzerine bir avuç ceviz içi serpiyoruz. Bir uçtan başlayarak pile pile büzerek tamamını hazırlıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Tatlıları tepsiye dizerken sıkıştırıyoruz ve tepsi doluncaya kadar aynı işleme devam ediyoruz.

Daha sonra bir bardak sıvı yağı tatlıların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlı pişerken biz de sosunu hazırlıyoruz. Üzeri için gerekli malzemeleri bir kasede iyice çırpıp hafif kızarmış olan tatlının üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Fırında iyice kızarıncaya kadar pişen tatlıyı alıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Soğuyan şerbeti üzerine gezdirip en az 2 saat bekletiyoruz ve soğuk olarak servis yapıyoruz. Servis yaparken dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gizem

22 Nisan 2024 Pazartesi

Ben tatlıları eskiden beri çok tüketiyordum fakat kilo probleminden dolayı son zamanlarda hafif tatlılara yöneldim. Bu tatlıda şeker yerine bal ve tereyağı yerine sıvı yağ kullanırsam lezzetinde büyük bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bal ve sıvı yağ kullanmak tatlının lezzetini biraz değiştirebilir, ancak hafif ve sağlıklı bir alternatif sunar. Bal, şekerden daha yoğun bir tada sahip olduğu için miktarını ayarlamak önemli, sıvı yağ ise tereyağına göre daha hafif bir lezzet sunar. Denemekten zarar gelmez, belki de yeni favori tarifini bulursun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri