Gelin Çantası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Gelin Çantası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı denilince aklımıza çoğunlukla şerbetli tatlılar gelir. Ancak, sütlü tatlıları sevenler de oldukça fazladır. Sütlü tatlıları tercih edip, muhallebi gibi klasik tatlılardan kaçınanlar için gelin çantası tatlısı harika bir alternatiftir. Çünkü dışı yumuşacık krep ve içi krema dolu enfes bir tatlıdır. Çocukların çok sevdiği süt dilimlerinin yerini alabilecek bu tatlı, hem görünüm hem de lezzet açısından oldukça şık ve pratiktir. Yediden yetmişe herkesin severek yiyeceği bu tatlıyı beş çaylarında ve özel günlerde keyifle sunabilirsiniz. Misafirlerinize şık bir servis tabağı hazırlamak isterseniz doğru adrestesiniz. Dilerseniz hem kakaolu hem de sade krep hazırlayarak, dilediğiniz pasta kreması ile rengarenk gelin çantası tatlısı yapabilirsiniz. Keyifle hazırlayıp yediğim bu enfes tatlının tarifini sizlerle paylaşıyorum; dilerseniz deneyebilirsiniz.

Keki İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un

İçi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket vanilyalı pasta kreması
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Gelin Çantası Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıya ilk olarak kek yapımı ile başlıyoruz. Kek için derin bir kaseye yumurta ve toz şekeri koyup çırpma teli ile köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ, süt, su, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip akıcı bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Isıttığımız yanmaz bir tavaya yağ dökmeden kek hamurundan bir yemek kaşığı döküyoruz. Tavaya sığdığı kadar aynı anda birkaç kek birden pişirebilirsiniz. Keklerin altı pişip üstü göz göz oluncaya kadar tavada bekletiyoruz. Piştiğinden emin olduğumuz kekleri tavadan alıp üzerlerine streç film ile kapatıyoruz; bu işlem keklerin yumuşak kalması için gereklidir. Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam edip kekleri soğumaya bırakıyoruz ve ardından kremayı hazırlıyoruz. Krema için oda sıcaklığında bir kaşık tereyağına bir bardak soğuk süt ekleyip pasta kremasını koyuyoruz ve mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. Kremayı hiç bekletmeden soğuyan keklerin bir kenarına 1 veya 2 kaşık koyup diğer kenarını üzerine kapatıyoruz. Görüntü olarak küçük bir çanta veya cüzdan şeklini alacaktır. Hazırladığımız tatlının açık olan kısmını Hindistan cevizine batırıp servis tabağına alıyor ve dilediğimiz şekilde servis yapıyoruz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri