Değişik Tatlı Tarifleri Değişik tatlı tarifleri, binlerce tatlı çeşidine sahip olan Türk mutfağında hazırlanan tatlılar, özellikle dünya ülkelerinin de dikkatini çekmektedir. Birbirinden farklı olarak hazırlanan bu enfes tatlılardan sadece birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Değişik tatlı çeşitleri olarak hazırlanan şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar ve sayamayacağımız kadar çok olan tatlı tariflerini herkes bütçesine göre ve el becerisine göre hazırlayarak sofralarından eksik etmemektedirler. İmam Sarığı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Keki İçin
Kreması İçin
Kenarları İçin
Üzeri İçin
İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak kekini hazırlayarak başlayalım. Öncelikle 3 adet yumurtanın akı ve sarısını ayrı kapların içine ayırdıktan sonra yumurta sarılarını karıştırma kabımıza alarak üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edelim. Bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım. Ardından ayırdığımız yumurta aklarının üzerine bir fiske tuz ilave ederek, yumurta akları kar halini alana kadar çırpalım ve çırpılmış şekerli karışımın üzerine ilave edelim. Çırpılan karışımın üzerine yarım su bardağı ılık su, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekledikten sonra karışımı tahta kaşık yardımıyla bir iki kez karıştıralım, ardından azar azar unu ilave ederek karışımı kek hamuru kıvamına getirinceye kadar çırpalım. Elde edilen kek hamurunu tabanına yağlı kâğıt serilmiş cam dikdörtgen fırın tepsisine dökerek yayalım. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kekimiz kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkartarak soğumaya bırakalım. İmam Sarığı tatlımızın kremasını hazırlamak için küçük bir tencereye süt, toz şeker ve unu ilave edip karıştırarak, tencereyi ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak krema kıvam alana kadar pişirelim. Henüz sıcak kremanın üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım paket krem şanti ve 1 paket vanilya ilave ederek iyice çırpalım. Ardından iyice soğuyan keki daire şeklinde bir kurabiye kalıbıyla keserek yuvarlak parçalar elde edelim. Elde edilen yuvarlak parçaların üzerine bolca krema yerleştirerek diğer bir yuvarlak parçayı üzerine kapatalım. Hazır hale getirdiğimiz İmam Sarığı tatlımızın kenarlarına da krema sürdükten sonra Hindistan cevizine bulayalım. Bir paket bitter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra tatlıların üzerine dökelim ve servise sunalım. Afiyet olsun. Fırında Sütlaç İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır? İlk olarak yarım su bardağı pirinci yıkadıktan sonra süzdürerek sütlacı pişireceğimiz tencereye alalım. Ardından pirincin üzerine 1 su bardağı su ilave ederek pirinçler haşlama suyunu çekene kadar haşlayalım. Haşlanmakta olan pirinçlerin üzerine 1 litre sütü ekleyerek kaynamasını bekledikten sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edelim ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Bu esnada küçük bir kase içine 2 adet yumurta sarısını alarak üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyip iyice çırpalım. Çırpılmış yumurta karışımını kaynamakta olan sütlacın üzerine dökerek karıştıralım ve birkaç taşım kaynadıktan sonra üzerine vanilya ekleyip karıştırarak tencereyi ocaktan alalım. Sıcak sütlacı fırın kaplarına eşit şekilde paylaştıralım. Ardından fırın tepsisine bir miktar su ekleyerek fırın kaplarını fırının üst rafına yerleştirelim ve sütlaçların üzerleri kızarana kadar fırınlayalım. Fırından çıkardığımız sütlaçları soğuttuktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun. |