Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Değişik Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Tatlı Tarifleri, binlerce tatlı çeşidine sahip olan Türk Mutfağında hazırlanan tatlılar özellikle dünya ülkelerinin de dikkatini çekmektedir. Birbirinden değişik olarak hazırlanan bu enfes tatlılardan sadece birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Değişik tatlı çeşitleri olarak hazırlanan şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar ve sayamayacağımız kadar çok olan tatlı tariflerini herkes bütçesine göre ve el becerisine göre hazırlayarak sofralarından eksik etmemektedirler.

İmam Sarığı Tatlı Tarif İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 3 çorba kaşığı
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya tereyağı
  • Yarım paket krem şanti
Kenarları için
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi
Üzeri için
  • 1 paket bitter çikolata
  • İmam Sarığı Tatlısı Hazırlanışı
İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kekini hazırlayarak başlayalım. Öncelikle 3 adet yumurtanın akı ve sarısını ayrı kapların içine ayırdıktan sonra 3 adet sarıyı karıştırma kabımıza alarak üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım. Ardından ayrılan yumurta aklarının üzerine bir fiske tuz ilave ederek yumurta akları kar halini alıncaya kadar çırparak çırpılmış şekerli karışımın üzerine ilave edelim. Ardından çırpılan karışımın üzerine yarım su bardağı ılık su, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekledikten sonra karışımı tahta kaşık yardımıyla bir iki kez karıştırdıktan sonra üzerine azar azar unumuzu ilave ederken bir taraftan karıştırarak karışımı kek hamuru kıvamına getirinceye kadar çırpalım. Elde edilen kek hamurunu tabanına yağlı kâğıt serilmiş cam dikdörtgen fırın tepsisine dökerek yayalım. Ardından fırınımızı önceden 180 derecede ısıtarak tepsiyi fırına sürerek kekimiz kızarıncaya kadar pişirerek fırından alarak soğumaya bırakalım.

İmam sarığı tatlımızın kremasını hazırlamak için küçük bir tencereye süt, toz şeker ve unu ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak krema kıvam alıncaya kadar pişirerek ocaktan alalım. Henüz sıcak kremanın üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım paket şanti ve 1 paket vanilya ilave ederek iyice çırparak yağın eriyerek kremayla iyice harmanlanmasını sağlayalım. Ardından iyice soğuyan keki daire şeklinde bir kurabiye kalıbıyla keserek yuvarlak parçalar elde edelim. Elde edilen yuvarlak parçaların üzerine bolca krema yerleştirerek üzerine diğer bir yuvarlak parçayı kapatalım. Hazır hale getirdiğimiz imam sarığı tatlımızın kenarlarına da krema sürdükten sonra Hindistan cevizine bulayalım. Bir paket bitter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra tatlıların üzerine dökerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Fırında Sütlaç İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

İlk olarak yarım su bardağı pirinci yıkadıktan sonra süzdürerek sütlacı pişireceğimiz tencereye alarak başlayalım. Ardından pirincin üzerine 1 su bardağı su ilave ederek pirinçler haşlama suyunu çekinceye kadar haşlayalım. Haşlanmakta olan pirinçlerin üzerine 1 litre sütü ekleyerek kaynamasını bekledikten sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek bir yandan da şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Bizde bu esnada küçük bir kâse içine 2 adet yumurta sarısını alarak üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyip yumurta ile iyice çırparak kaynamakta olan sütlacın üzerine dökerek karıştıralım ve birkaç taşım kaynadıktan sonra üzerine vanilya ekleyip karıştırarak tencereyi ocaktan alalım. Ardından sıcak sütlacı fırın kaplarına eşit şekilde paylaştıralım. Ardından fırın tepsimize bir miktar su ekleyerek güveç tepsini fırınımızın üst rafına yerleştirerek sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayarak fırın sütlaçları ocaktan alıp soğuttuktan sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Değişik Tatlı Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekler Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Tarifleri (Tatlı)

Kurabiye Tarifleri (Tatlı)

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6