Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Çilekli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Sütlü Tatlı

Çilekli sütlü tatlı, tatlı ihtiyacınızı karşılamak için hızlı ve kolayca hazırlayabileceğiniz bir sütlü tatlı tarifidir. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek amacıyla zevkle tüketebileceğiniz oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sütlü olduğu için oldukça hafiftir ve meyveli olması nedeniyle diyet yapanlar için de uygun bir tercihtir. Şimdi çilekli sütlü tatlının tarifine geçelim.

Çilekli Sütlü Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

  • 1 litre süt (5 su bardağı süt)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Alt Tabanı İçin Malzemeler

  • 1 paket Burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt

Üstü İçin Malzemeler

  • 1 avuç çilek
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Çilekli Sütlü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak çilekli sütlü tatlının muhallebisini hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir tencere içerisine 5 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı toz şekeri alıp sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Pişen muhallebi soğuduktan sonra üzerine 1 paket sade krem şantiyi döküp mikser yardımı ile iyice çırpın. Muhallebi pürüzsüz bir kıvama gelecektir. Muhallebiyi bir kenara alın.

Daha sonra 1 paket Burçak bisküviyi, 3 yemek kaşığı sütü ve tereyağını alıp küçük parçalara ayrılıncaya kadar robottan çekin. Servis edeceğiniz bardakların alt kısmına bu karışımı koyup üzerine soğumuş muhallebiyi doldurun. Hazırlayacağınız meyve püresini de tatlının en üstüne koyacak kadar bir boşluk bırakın.

Yıkanmış çilekleri ve şekeri robottan çekip sulu olarak ocağın üstüne alın ve nişastayı da ilave ederek koyu bir kıvama gelmesini sağlayın. Bu sosu da muhallebinin üstüne döküp buzdolabında tatlıyı dinlendirmeye bırakın. Tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Koca

26 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denediğinizde muhallebinin pürüzsüz olması için krem şantiyi mutlaka soğuduktan sonra mı ekliyorsunuz? Ayrıca, meyve püresini yaparken çilekleri robottan çekerken sulu bir kıvamda mı bırakmalıyız yoksa biraz daha katı olması mı gerekiyor? Bu detaylar önemli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Koca,

Muhallebinin pürüzsüz olması için krem şantiyi soğuduktan sonra eklemek gerçekten önemlidir. Sıcak muhallebiye eklediğinizde, krem şanti eriyebilir ve istenilen kıvamı elde edemezsiniz. Bu yüzden muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi eklemelisiniz.

Çilek püresi yaparken de çilekleri robottan çekerken sulu bir kıvamda bırakmak daha iyi olur. Çok katı bir püre, muhallebiye eklendiğinde homojen bir karışım elde etmenizi zorlaştırabilir. Bu nedenle, pürenin biraz sulu olması daha uygun olacaktır.

Bu detaylar, tarifin hem lezzeti hem de kıvamı açısından oldukça önemlidir. Umarım tarifinizi denerken bu bilgiler yardımcı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fiyonk Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fiyonk Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıflı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıflı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri