İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı

Tatlı yapmak, her evde yaygın bir uygulamadır ve her bireyin tatlı yapma tarzı farklıdır. Tatlı ne olursa olsun, mideye hitap eden bir yeri vardır. Ben tatlıları çok seven biriyim ve evde denemediğim tarif kalmamıştır. Özellikle irmikli tatlılar, baklava ve meyveli tatlılar vazgeçilmezlerim arasındadır. Şimdi sizlerle evde sıkça yaptığım ve herkesin beğenerek yediği bir tarifi paylaşmak istiyorum: İncirli Muhallebili Tatlı. Bu tatlı, biraz uğraş gerektirir, ancak tadı damağınızda iz bırakacak kadar lezzetlidir. İçinde incir bulunduğu için besleyici bir tatlıdır. Şimdi tatlımızı yapmaya başlayalım.

Keki İçin Gereken Malzemeler

  • 6 tane kuru incir
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık

Muhallebisi İçin Gereken Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı Nescafe

İncirli Muhallebili Tatlı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpalım. Üzerine, incirleri biraz sıcak su ile ıslatıp ufak ufak doğrayalım ve ilave edelim. Daha sonra tarçın, vanilya, kabartma tozu, fındık ve unu da ekleyip hepsini güzelce çırpalım. Bu hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökelim ve her yerine iyice yayalım. 180 derecelik fırında üzeri kızarıp, içini çekene kadar, yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Bu arada şerbeti ve muhallebiyi hazırlayalım. Şerbet için, şeker, su ve Nescafe'yi bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbet hazır olduğunda, kek piştiğinde üzerine dökelim.

Muhallebiyi hazırlamak için, süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye koyup, ocağa alalım. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım. Karışım kaynamaya başlayıp göz göz olduğunda tereyağını ilave edelim ve tereyağı eriyene kadar pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım. Biraz soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip biraz daha mikser ile karıştıralım. Muhallebimiz de hazır. Şimdi keki kontrol edelim. Kek içini çekmişse fırından alalım. Biraz soğutup üzerine şerbetini dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra muhallebisini üzerine döküp her yerine iyice yayalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip biraz dinlendirmeye bırakalım. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

İncirli Muhallebili Tatlı, hem lezzeti hem de besleyici özellikleri ile sofralarınızı şenlendirecek bir tatlıdır. İçeriğinde bulunan incir ve fındık, tatlıya zengin bir aroma ve besin değeri katmaktadır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Naib

24 Temmuz 2024 Çarşamba

İncirli Muhallebili Tatlıyı yaparken, kekin üzerine döktüğüm şerbetin keki fazla yumuşatmaması için ne yapmalıyım? Tatlımın dokusunu korumak için şerbeti ne kadar dökmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Naib, tatlının dokusunu korumak için şerbeti kontrollü bir şekilde dökmek önemlidir. Öncelikle, şerbeti çok sıcak ya da çok soğuk olmadan, ılık bir haldeyken dökmeniz iyi olur. Kekin üzerine şerbeti azar azar dökerek her tarafını eşit şekilde ޾erbetleyin. ޞerbetin tam anlamıyla çekilmesi için, kekin üzerine delikler açabilirsiniz. Ayrıca, şerbeti döktükten sonra bir süre bekleyip, kekin dokusunu kontrol ederek gerekirse bir miktar daha şerbet ekleyebilirsiniz. Bu şekilde, tatlının fazla yumu޾amasını önleyebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fıstıklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri