İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı, birçok birey tarafından özellikle yemekten sonra ailecek tüketilen hafif bir tatlı türüdür. İncir güzel bir besin olduğundan kaynaklı olarak birçok tatlı yapılmaktadır. İncirle ilgili ustaların yapmış olduğu incir tatlıları şunlardır; cevizli incir tatlısı, kuru incir tatlısı, sütlü incir tatlısı, pekmezli incir tatlı, cevizli incir tatlı çeşitleri çokça tüketilen incir tatlısı çeşitleridir. Sağlık açısında yararlı bir lezzete sahip olan incir tatlısını şöyle yapabiliriz.

İncir Tatlısı Malzemeleri
  • 25 tane kuru incir,
  • Dövülmemiş yarım halde ceviz içi
  • 1 çay bardağı kadar toz şeker,
  • Bir buçuk su bardağı su,
  • Bir çay kaşığı toz şeker,
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru inciler daha önceden hazırlanmış olan bir kap içerisinde bulunan ılık suda yaklaşık olarak yarım saat kadar bekletilir. Su içerisinde bekleyen incirler yumuşayarak pamuk kıvamına gelir. Akabinde incirlerin sap kısımları bir bıçak yardımı ile biraz incirin altında kesilerek tava üzerine muntazaman dizilir. İncirlerin üzerine yarım haldeki cevizler sırasıyla dizilir. Ayrı bir kap içerisine alınan 1 çay bardağı şeker bir su bardağı suda iyice çözülür ve tavanın içinde bulunan incirlerin üzerine dökülür. Kısık ateşte incirler iyice yumuşayarak şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Bu kaynatma süreci 20-25 dakika kadar sürecektir. Kaynama işlemi tamamlanan incirler tatlı tabağına alınarak bir tutam toz şeker serpilerek tüketilmeye hazır hale gelir.

Pekmezli İncir Tatlısının Malzemeleri
  • 20 adet kuru incir,
  • 20 adet bütün ceviz,
  • 3 su bardağı pekmez,
  • 2 su bardağı su,
  • 3 yemek kaşığı susam,
Pekmezli İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Daha önce hazırlamış olduğumuz 20 kadar orta boy kuru incir yumuşaması için yarım saat kadar ılık su içerisinde bekletilir. Akabinde 2 su bardağı su ve 3 su bardağı pekmez su içerisinde tencere içerisinde kaynatılır. Kaynayan pekmezli su içerisine incirler atılır ve pekmezin suyu çekmesi beklenir. Bir miktar incirler suyu çekince cevizler tencerenin içine atılır. Bu işlem yapılırken kesinlikle kaynayan pekmezli suya şeker atmayın pekmez ve incirin şekeri yeterli olacaktır. Ardından kaynayan suyu incirler çekince 3 yemek kaşığı susam dökülür ve iyice tencere içinde tahta kaşık ile incirler karıştırılır. 10 dakika kadar daha kaynayan incir ocaktan alınarak soğuması beklenilir. Soğuması tamamlanan incirler tatlı tabağının üzerine alınır üzerine bir miktar ceviz içi dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.

İncirli Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tül Perde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6