Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı, hafif, lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Günlerde ve davetlerde sıklıkla tercih edilen bu tatlı, hem görsellik hem de tat açısından oldukça beğenilir. Zahmetsizdir ve çok zaman almadan kısa sürede hazırlanabilir. Gerekli Malzemeler Kadayıfı için
Kreması için
Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır? 1. Kadayıfları elinizde küçük parçalara ayırın. Tereyağını bir tavada eritin ve parçalanmış kadayıfları ekleyin. Üzerine toz şekeri ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Kavrulma işlemi sonuna doğru cevizleri ekleyin. (Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.) Kadayıflar kızarınca ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun. 2. Krema malzemelerini bir tencerede karıştırın. Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta sarısıyla birlikte iyice çırpın. Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve 1 paket kremayı ekleyin. Mikserle iyice çırpın. (Eğer krem şanti kullanacaksanız, muhallebinin ılık olmasına dikkat edin. Ilık muhallebiye 1 paket krem şantiyi ekleyip mikserle karıştırın.) 3. Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün. Üzerine muhallebinin tamamını boşaltın. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfların yarısını dökün ve tatlıyı 1-2 saat buzdolabında bekletin. 4. Bu tatlıyı kuplarda da yapabilir, porsiyonluk olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Koytak
24 Temmuz 2024 ÇarşambaKadayıflı Muhallebi Tatlısının kadayıflarını kavururken ceviz yerine badem kullansam tat farkı olur mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Koytak,
Evet, kadayıfları kavururken ceviz yerine badem kullanırsanız tatta fark olur. Ceviz, daha yağlı ve yoğun bir aromaya sahiptir, bu da tatlınıza daha derin bir lezzet katabilir. Badem ise daha hafif ve tatlı bir lezzete sahiptir. Tatlıya farklı bir dokunuş katmak isterseniz bademi tercih edebilirsiniz. Ancak, klasik lezzeti korumak istiyorsanız ceviz kullanmanız daha uygun olabilir. Her iki seçenek de güzel sonuçlar verebilir, tercih tamamen sizin damak zevkinize bağlı.
Afiyet olsun!