Fırında İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ve revani gelmektedir. Bu tatlılar her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Tatlıların kalorisi biraz fazla olsa da her midede tatlı için yer vardır. Herkes severek tüketir, ama şeker hastaları fazla tüketmemeli ve dikkatli yemelidirler. Ben bugün büyüklü küçüklü herkesin sevdiği bir tarif vereceğim, irmik tatlısı tarifi. Eve gelen misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Oldukça kolay ve her evde bulanan malzemeler ile yapılır. Şerbetli bir tatlıdır, çocuklar da çok sever.

Fırında irmik tatlısı tarifi malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Fırında İrmik Tatlısı Üzeri için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Fırında İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce yumurtayı geniş bir kaba kıralım üzerine şekeri ilave edip, çırpmaya başlayalım. Sonra üzerine yoğurt ve sıvı yağı da alıp çırpmaya devam edelim. Daha sonra irmik ve unu da ilave edip topak kalmayacak şekilde bir güzel çırpalım. En son olarak kabartma tozu ile vanilyayı da ilave edip çırpma işlemine devam edelim. Hamurumuz kek kıvamında olacak. Bir fırın tepsisi alıp hamuru her yerine eşit miktarda yayalım. Sonra 180 derecelik fırına sürelim ve üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirelim.

Biz de bu ara da şerbetini hazır edelim. Şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya başlayınca limonunu sıkalım, yaklaşık on dakika kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım. Sonra da krem şantiyi hazır edelim. Krem şanti için süt ve bir paket krem şantiyi derin bir kaba alıp, mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Buzdolabına koyalım kıvama gelmesi için.

Kekimizi kontrol edelim, içi pişmiş ve üzeri kızarmış ise fırından alalım. Biraz soğutalım, şerbeti ılık ve kekimiz biraz sıcak iken şerbeti dökelim ve irmik tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlımız soğuduktan sonra krem şantisini sürelim ve her yerine yayalım. İrmik tatlımızı dilimleyip, istediğiniz bir içecek ile servis yapabilir.

Fırında İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6