İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı

İrmikli yoğurt tatlısı, görüntü bakımından revaniyi andıran bir şerbetli tatlıdır. Kolay bulunabilir malzemelerle rahatlıkla yapılabilen bu tatlı, şerbetli olmasına rağmen oldukça hafif bir lezzete sahiptir. Akşam yemeğinin ardından gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bu tarif, büyük küçük herkesin beğenisini kazanacaktır. Peki, yoğurtlu irmik tatlısı nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır? Gelin, hep birlikte inceleyelim.

İrmikli Yoğurt Tatlısı Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı un
  • 50 gram erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tane limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İrmikli Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurtalar derin bir kabın içine kırılır. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker eklenir ve mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra üzerine irmik, un, yoğurt, erimiş tereyağı, kabartma tozu ve yeterince çekilmiş ceviz eklenerek tahta kaşık yardımı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan tatlı hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülerek eşit şekilde yayılır. Fırın 170-180 dereceye ısıtılır ve hazırlanan tatlının hamuru fırına verilir. Altı üstü kızarana kadar bekletilir. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulanabilir. Kürdan hamurdan temiz çıkarsa pişmiş demektir. Pişen tatlı fırından alınarak ılımaya bırakılır.

Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su ufak bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırılır. Şeker eridikten sonra orta harlı ocakta kaynamaya bırakılır. 6-7 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. İlk sıcaklığını atması beklenir. Tatlı ılıdıktan sonra baklava dilimi ya da kare olacak şekilde dilimlenir. Ilık tatlının üzerine ilk sıcaklığını atan şerbet eşit şekilde dökülür. Tatlının şerbeti çekmesi beklenir. İrmikli yoğurt tatlısı şerbetini tam olarak çektikten sonra üzeri arzuya göre ceviz içi, fıstık tozu, Hindistan cevizi gibi malzemelerle süslenerek servis yapılır. Tercihe göre servis dondurma ile de yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri

Güncel

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri