Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Kültürümüze sonradan yerleşen tavuk göğsü tatlısı, hafif bir tatlı olmakla birlikte, ani gelen misafirleri ağırlamak amacıyla pratik olarak yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Özellikle çocukların severek tükettiği tavuk göğsü tatlısı, renginin süt kıvamında olması nedeniyle cezbedicidir. İçerisinde bulunan çeşitli besin değeri yüksek malzemeler ile hazırlanan tavuk göğsü tatlısı, süt ile yapılan hafif bir tatlıdır. Tavuk Göğsü Tatlısı Malzemeleri
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır? Bir tencere içine 150 gram kadar tuzsuz tereyağı koyularak güzelce eritilir. Eriyen yağ kızışmadan üzerine 3 fincan kadar un karıştırılarak dökülür ve kavrulur. Tezgâhta daha önce hazırlamış olduğumuz 3 fincan kadar şeker, una eklenerek karıştırılır. Şeker biraz eriyince yavaş yavaş 1 litre süt karışıma eklenir ve süt ile birlikte sakız da tatlının içine atılarak kaynayan süt ile erimeye başlar. Bu arada un topaklanmak isteyecektir. Bunun için sürekli kaşıkla tatlı karıştırılmalıdır. Tavuk göğsü kaynamaya yakın içine 1 paket vanilya atılır. Kaynaması tamamlanan tavuk göğsü tatlısı ocaktan alınarak tezgâh üzerinde soğuması için bekletilir. Tatlımız soğuduktan sonra içinde topak kalmayana kadar mikser ile çırpılır. Hazır olan tatlımız bir tepsi veya borcama dökülerek üzeri kaşık yardımı ile düzeltilip dolaba konur. Dolapta 1 saat kadar kalan tavuk göğsü tatlısı kare şeklinde dilimlenerek tatlı tabağına alınır. Üzerine bir tutam ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. |