Trilece Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Trilece Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi

Trileçe tatlısı, son yıllarda oldukça popüler olan ve severek tüketilen hafif bir tatlıdır. Balkan mutfağının önemli tatlıları arasında yer alır ve kendine has lezzeti ile dikkati çeker. Trileçe tatlısı, kolaylıkla hazırlanabilir ve özellikle süt kreması kullanılarak yapılan bir tatlıdır. Tüketilirken yanında karamel bulunması gereklidir. Trileçe tatlısı pişirilirken, gerek ölçü gerekse sunum şekli ülkeye göre farklılık gösterebilir. Ancak üzerinde kullanılan karamel değişmez. Tatlı, karamelle kaplanarak servis edilir. Daha hafif bir tatlı tercih ediyorsanız, karameli tatlının dilimleri üzerine gezdirebilirsiniz. Şimdi, Trileçe tatlısını hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Trileçe Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos Malzemeleri

  • 200 ml süt kreması
  • 1 su bardağı süt reçeli (İstenirse yerine 1 su bardağı toz şeker)
  • 3 su bardağı süt
Süsleme Malzemeleri

  • Karamel
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi
Trileçe Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle iki adet kase hazırlayın. Bunlardan birine yumurta aklarını, diğerine ise yumurta sarılarını koyun. İlk olarak yumurta aklarını bir fiske tuz ile birlikte mikserle çırpın. Karışım kar beyazı haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra toz şekerin önce yarısını ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından kalan şekeri de ilave edin. Şimdi, yumurta sarılarını teker teker yumurta aklarının içine katarak karıştırmayı sürdürün. En son olarak malzemelere kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyerek, hepsini karıştırın. Bu işlemleri yaparken fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlamalısınız. Bir fırın tepsisini yağlayarak, karışımı içine dökün. Fırın ısındıysa tepsiyi fırına verebilirsiniz. Tatlınızın keki bildiğiniz pandispanya keki gibi pişecek.

Keki fırından alınca ters çevirin. Biraz ılınınca kekin hem altını hem de üstünü çatalla delmeye başlayın. Bir kasede 3 su bardağı sıcak süt ve süt reçelini karıştırın. İsterseniz süt reçeli yerine şeker de kullanabilirsiniz. Eğer karışım pütürlü olursa, mikserle karıştırın. Daha sonra süt kremasını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Şimdi pişirdiğiniz keki ters olarak pişirdiğiniz tepsiye koyun. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Sos kek tarafından iyice çekilmelidir. Keki ters koymamızın nedeni, bu şekilde sosu daha iyi çekmesidir. Bu trileçe tatlısı için çok önemlidir. Bu yüzden keki çatalla deliyoruz. En son olarak kekin üzerine karamel ve Hindistan cevizi ekleyerek, trileçe tatlısını servise hazırlayın. Dilimleyerek servis tabaklarına aktararak tatlınızı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri