Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası

Tatlı kabak çorbası, hazırlanması oldukça basit olmasının yanı sıra oldukça da lezzetli bir çorbadır. Türk mutfağında özellikle bal kabağı ile hazırlanan tatlılar meşhur olduğundan dolayı, baharatlı ve tuzlu yemek çeşidinin var olması bazı kişilere göre ilginç olabilir. Ancak bazı yörelerde ise bal kabağı köfteli, etli ve tavuklu olarak da hazırlanmaktadır. Bal kabağı, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, sodyum ve magnezyum bakımından oldukça zengin içeriklere sahip olmasından dolayı özellikle çocukların sağlıklı gelişimi ve sağlıklı kemik gelişimine de katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle tatlı kabak çorbası, özellikle çocuk sağlığı bakımından bebeklikten itibaren tüketilmesi gereken bir çorba çeşididir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 tane iri boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 2 adet orta irilikte patates
  • 2 tane yıldız anason
  • 3 çorba kaşığı krema
  • Yarım adet muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Tatlı Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak 1 kilo bal kabağının çekirdeklerini temizleyip kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından güzelce soyulan bal kabağını iri küpler şeklinde doğrayalım. 2 adet kuru soğanın kabuklarını temizleyerek küp şeklinde yemeklik doğrayalım. 2 adet patatesin de kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğrayarak sebzeleri hazır hale getirelim.

Uygun bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek tencereyi ocağa koyup yağın erimesini sağlayalım. Yağ eridikten sonra doğranmış kuru soğanları ilave edelim ve soğanların rengi değişene kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine önceden doğradığımız tatlı kabaklar ve patatesleri ilave ederek sebzeler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım.

Daha sonra kavrulmakta olan sebzelerin üzerine sıcak et veya tavuk suyunu, muskat rendesini ve anasonu ekleyelim. 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Sebzeler piştikten sonra tencereyi ocaktan alarak içindeki muskatı çıkaralım ve pişen sebzeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz bir hale getirelim. Ardından çorbamızın üzerine 3 yemek kaşığı krema ilave ederek tencereyi tekrar ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim. Pişme sırasında tatlı kabak çorbamızın kıvamı koyu olursa, üzerine sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Artık tatlı kabak çorbamız servise hazır. Arzuya göre üzerine bir çorba kaşığı krema ile maydanoz serpiştirerek servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Azmiye

12 Temmuz 2024 Cuma

Bal kabağı çorbasının tatlı olması beni şaşırttı, sizce gerçekten lezzetli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Azmiye hanım, bal kabağı çorbasının tatlı olması bazıları için alışılmışın dışında olabilir, ancak tatlılığı ona farklı ve özel bir lezzet katıyor. Baharatlar ve krema gibi eklemelerle bu tat dengelenebilir ve özellikle soğuk aylarda sıcak ve rahatlıcı bir çorba olarak tercih edilebilir. Damak tadına bağlı olarak herkes aynı şekilde beğenmeyebilir, ama lezzetli bulacak pek çok kişi olduğuna eminim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri