Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Etimek Tatlısı

Hem şerbetli hem de sütlü tatlılar sınıfına giren etimek tatlısının farklı bir versiyonu olan vişneli etimek tatlısı, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmektedir. Özellikle çocukların severek tükettiği bu tatlı, misafirlerinize hazırladığınız servis tabağında da oldukça şık bir görünüm sağlayacaktır. Hazırlanışı ve yemesi oldukça keyifli olan bu tatlı, özellikle yaz aylarında oldukça hafif ve serinletici bir seçenektir. Sevgiyle hazırlayıp sevdiklerinize sunduğunuz en pratik vişneli etimek tatlısını sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz fazla uğraşmadan en kolay şekilde yapabilirsiniz. Bunun için tarife uymanız yeterli olacaktır.

Vişneli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 bardak süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 yemek kaşığı margarin

Vişneli Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre vişne suyu
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne

Vişneli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle etimekleri borcam bir tepsiye diziyoruz. Ardından şerbeti için küçük bir tencere alıp şekeri koyuyoruz ve şekeri yakmadan kavuruyoruz. Karamelize ettiğimiz şekere sıcak su döküp kaynatıyoruz. Şeker ilk etapta taş gibi olacaktır, sonrasında çözülecektir. Kaynayan şerbete limon sıkıp ocaktan indiriyoruz. Ilımış olan şerbeti etimeklerin üzerine gezdiriyoruz.

Ardından kreması için sütü ve vanilyalı pudingi ocakta kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz ve margarini ekliyoruz. Mikser ile iyice çırptığımız pudingi etimeklerin üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz. Bu aşamada tatlıyı dolaba koyuyoruz ve vişne kremasını hazırlamaya başlıyoruz.

Vişne kreması için küçük bir tencereye vişne suyunu, nişastayı, toz şekeri ve margarini koyup karıştırarak kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz. Koyulaşan vişneli kremayı ocaktan indirip ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan vişneli kremaya çekirdeklerini temizlediğimiz vişneleri ekleyip bir kez daha çırpıyoruz. Vişne koymak şart değildir fakat yerken hoş bir sürpriz olmaktadır, bu yüzden tercih ediyorum.

Hazırladığımız vişneli kremayı dolaptan çıkardığımız tatlının üzerine her yere eşit miktarda gezdirip tekrar dolaba koyuyoruz. Yaklaşık 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Incik

21 Temmuz 2024 Pazar

Vişneli etimek tatlısı yaparken şekerin tam olarak nasıl karamelize edileceği konusunda biraz endişeliyim, şekerin yanmaması için neye dikkat etmeliyim? Ayrıca vişneli kısımda vişne suyu yerine taze vişne kullanabilir miyim? Bu durumda nişasta ve şeker miktarında değişiklik yapmam gerekir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Incik,

ޞekerin karamelize edilmesi sırasında dikkat etmen gereken en önemli şey, şekeri düşük-orta ateşte yavaş yavaş eritmek. ޞekerin yanmaması için sürekli karıştırmadan, sadece tava veya tencereyi hafifçe sallayarak hareket ettirmen yeterli. ޞekerin rengi altın-kahverengi olana kadar devam et, fakat çok fazla koyulaşmasına ve yanık kokusu oluşmasına izin verme.

Vişneli kısımda taze vişne kullanabilirsin, fakat taze vişneler daha az su içereceği için ekstra su eklemen gerekebilir. Taze vişne kullanırsan, nişasta miktarını biraz azaltman gerekebilir, çünkü taze vişneler daha az sulu olacağından karışım daha koyu olabilir. ޞeker miktarını ise kendi damak tadına göre ayarlayabilirsin, ancak taze vişnelerin asiditesine göre şeker oranını bir miktar artırman gerekebilir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri