Evinize aniden gelen bir misafire yapabileceğiniz ya da canınızın bir tatlı çeşidi istediğinde çabucak hazırlayabileceğiniz ekonomik ve zahmetsiz bir tatlı arıyorsanız, Eti Burçak tatlısını mutlaka denemelisiniz. Normal bisküvi yerine Eti Burçak bisküvileri tercih ederek yapılan tatlılar daha da lezzetli oluyor. Bu tatlı tarifini, isterseniz puding ile isterseniz kendiniz yapabileceğiniz bir krema ya da krem şanti ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Hiç zamanınızı almayacak bu tatlı, küçükten büyüğe herkes tarafından çok sevilecek. Ayrıca besin değeri yüksek olduğu için çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. Eti Burçak Tatlısı Malzemeler
Üzeri İçin
Eti Burçak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir tencereye bir buçuk kilo sütü alın ve bir paket kakaolu pudingi ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Puding kaynamaya başladıktan sonra iki-üç dakika daha kaynatıp altını kapatın. Kare bir borcam alarak içerisine Eti Burçak bisküvilerini yan yana dizin ve üzerine pişirdiğiniz kakaolu pudingi eşit miktarda yayın. Robotta çekilmiş cevizleri serpin. Aynı işlemi bisküviler bitene kadar tekrar edin. Bisküvilerin son katı bittikten sonra, üzerine kalan pudingi bisküviler görünmeyecek şekilde sürün. Son olarak, Eti Burçak tatlısının üzerine Hindistan cevizi ve damla çikolataları serperek buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kare şeklinde dilimleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |