Muhallebili Tatlılar Sütlü tatlılar arasında kendine özgü bir yere sahip olan muhallebi, lezzeti ve hafifliğiyle mutfaklarımızda vazgeçilmez bir tatlıdır. Bugün sizlere birkaç farklı muhallebili tatlı tarifini sunacağız. Bu tarifleri kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Kolay gelsin. Çilek Soslu Muhallebi Malzemeler
Çilek Sosu İçin
Çilek Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır? Çilek Sosu Hazırlığı Çilekleri yıkayıp rondodan geçirin. Ardından bir tencereye koyup ocağa alın. Dört yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Bir kasede nişastayı, iki yemek kaşığı suyla karıştırıp çileklerin kaynadığı tencereye ekleyin. Karışımı kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muhallebi Hazırlığı Sıvı yağı tencereye koyup un ekleyin ve biraz kavurun. Ardından ocağın altını kapatıp bir kenara alın. Şekeri, yumurta sarısını, nişastayı, tuzu ve sütü kavrulmuş unun içine ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Muhallebi pişerken karıştırmayı ihmal etmeyin. Muhallebi kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve soğuduktan sonra krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın. Kup veya kase içine dökün. Hazırladığınız çilek sosunu muhallebinin üzerine dökün. Bir nane yaprağı ve çilekle süsleyin. Kadayifli Muhallebi Malzemeler
Kadayif Malzemesi İçin
Kadayifli Muhallebi Nasıl Yapılır? Kadayıf Hazırlığı Kadayıfı tahta üzerinde küçük parçalara ayırın. Tereyağını tavada eritip kadayıfları ekleyin ve kavurun. İri kıydığınız cevizleri ve şekeri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp bir kenara bırakın. Muhallebi Hazırlığı Tencereye sıvı yağı koyup un ekleyin ve kavurun. Ardından sütü yavaşça ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyip pişene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Limon kabuğunu rendeleyip karışıma ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kaselere kavrulmuş kadayıfı koyun, üzerine muhallebiyi ekleyin, tekrar kadayıf ekleyip muhallebiyle tamamlayın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Muzlu Muhallebili Pasta Malzemeler
Muzlu Muhallebili Pasta Nasıl Yapılır? Muhallebi Hazırlığı Tereyağını tencerede eritip un ekleyin ve kavurun. Ardından şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Nişastayı ekleyip sütü yavaşça ilave edin ve karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip karıştırın. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Kekleri dilim dilim kesip tepsiye dizin. Muhallebiyi keklerin üzerine yayın. Muzları dilimleyip muhallebinin üzerine dizin. Kalan muhallebiyi de muzların üzerine dökün ve soğumaya bırakın. |
Kebire
12 Temmuz 2024 CumaMuhallebiyi yaparken yumurta sarısının topaklanmasını nasıl önleyebilirim? Ayrıca, muhallebiyi mikserle karıştırdıktan sonra kıvamı yeterince yoğun olmuyorsa ne yapmalıyım?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Kebire,
Muhallebiyi yaparken yumurta sarısının topaklanmasını önlemek için yumurta sarısını az miktarda süt ile iyice çırpıp karışımı ılıtmanız faydalı olacaktır. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş muhallebiye ekleyerek sürekli karıştırmalısınız. Bu şekilde yumurta sarısı topaklanmadan karışıma dahil olacaktır.
Muhallebiyi mikserle karıştırdıktan sonra kıvamı yeterince yoğun olmuyorsa, muhallebiyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Bu süreçte kıvamının yoğunlaştığını göreceksiniz. Eğer hala istenilen kıvama ulaşamıyorsa, bir miktar nişasta veya un ekleyerek karıştırıp pişirmeye devam edebilirsiniz. Ancak bu eklemeyi yaparken dikkatli olun, azar azar ekleyip kıvamını kontrol etmek en iyisidir.
Kolay gelsin!