Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar

Sütlü tatlılar arasında kendine özgü bir yere sahip olan muhallebi, lezzeti ve hafifliğiyle mutfaklarımızda vazgeçilmez bir tatlıdır. Bugün sizlere birkaç farklı muhallebili tatlı tarifini sunacağız. Bu tarifleri kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Kolay gelsin.

Çilek Soslu Muhallebi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

Çilek Sosu İçin

  • 300 gram çilek
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çilek Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Çilek Sosu Hazırlığı

Çilekleri yıkayıp rondodan geçirin. Ardından bir tencereye koyup ocağa alın. Dört yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Bir kasede nişastayı, iki yemek kaşığı suyla karıştırıp çileklerin kaynadığı tencereye ekleyin. Karışımı kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlığı

Sıvı yağı tencereye koyup un ekleyin ve biraz kavurun. Ardından ocağın altını kapatıp bir kenara alın. Şekeri, yumurta sarısını, nişastayı, tuzu ve sütü kavrulmuş unun içine ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Muhallebi pişerken karıştırmayı ihmal etmeyin. Muhallebi kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve soğuduktan sonra krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın. Kup veya kase içine dökün. Hazırladığınız çilek sosunu muhallebinin üzerine dökün. Bir nane yaprağı ve çilekle süsleyin.

Kadayifli Muhallebi

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayif Malzemesi İçin

  • 300 gram kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker

Kadayifli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıf Hazırlığı

Kadayıfı tahta üzerinde küçük parçalara ayırın. Tereyağını tavada eritip kadayıfları ekleyin ve kavurun. İri kıydığınız cevizleri ve şekeri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp bir kenara bırakın.

Muhallebi Hazırlığı

Tencereye sıvı yağı koyup un ekleyin ve kavurun. Ardından sütü yavaşça ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyip pişene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Limon kabuğunu rendeleyip karışıma ekleyin ve hızlıca karıştırın. Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kaselere kavrulmuş kadayıfı koyun, üzerine muhallebiyi ekleyin, tekrar kadayıf ekleyip muhallebiyle tamamlayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.

Muzlu Muhallebili Pasta

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet muz
  • Hazır kek (paketlerde satılan)
  • 1 paket vanilya

Muzlu Muhallebili Pasta Nasıl Yapılır?

Muhallebi Hazırlığı

Tereyağını tencerede eritip un ekleyin ve kavurun. Ardından şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Nişastayı ekleyip sütü yavaşça ilave edin ve karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip karıştırın. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Kekleri dilim dilim kesip tepsiye dizin. Muhallebiyi keklerin üzerine yayın. Muzları dilimleyip muhallebinin üzerine dizin. Kalan muhallebiyi de muzların üzerine dökün ve soğumaya bırakın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kebire

12 Temmuz 2024 Cuma

Muhallebiyi yaparken yumurta sarısının topaklanmasını nasıl önleyebilirim? Ayrıca, muhallebiyi mikserle karıştırdıktan sonra kıvamı yeterince yoğun olmuyorsa ne yapmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kebire,

Muhallebiyi yaparken yumurta sarısının topaklanmasını önlemek için yumurta sarısını az miktarda süt ile iyice çırpıp karışımı ılıtmanız faydalı olacaktır. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş muhallebiye ekleyerek sürekli karıştırmalısınız. Bu şekilde yumurta sarısı topaklanmadan karışıma dahil olacaktır.

Muhallebiyi mikserle karıştırdıktan sonra kıvamı yeterince yoğun olmuyorsa, muhallebiyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Bu süreçte kıvamının yoğunlaştığını göreceksiniz. Eğer hala istenilen kıvama ulaşamıyorsa, bir miktar nişasta veya un ekleyerek karıştırıp pişirmeye devam edebilirsiniz. Ancak bu eklemeyi yaparken dikkatli olun, azar azar ekleyip kıvamını kontrol etmek en iyisidir.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni