Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında balkabağı tatlısı, aslında genel olarak bakıldığında yapılışı en basit ve en hızlı olan tatlılardan biridir. Üstelik tadı ile insanların çok seveceği bu tatlının yapılışında çok az çeşitte malzeme kullanılmaktadır. Fırında kabak tatlısının farklı türleri de bulunmaktadır. Fakat bu tatlı türünü fırında çok daha pratik bir şekilde yapabileceksiniz. Sonrasında üzerine isteğinize bağlı olarak farklı malzemeler serpebilirsiniz. Çünkü üzerine serpilen malzemeler çok ciddi bir şekilde lezzet farklarına neden olmaktadır. Fırında kabak tatlısı, çok yaygın bir şekilde tüketilen tatlılardandır. Çünkü bu tatlı, fazla bile yenilse kişilerde herhangi bir bayma sorununa neden olmamaktadır. Çünkü birçok tatlı kişilerde şekerin fazla gelmesi nedeniyle hafif bir mide bulantısına neden olur. Fakat fırında balkabağı tatlısının son derece hafif olması nedeniyle bunlar meydana gelmemektedir. Şimdi şu malzemeleri hazırlayın ve ardından fırında kabak tatlısının yapılışına geçin;

Fırında Balkabağı Tatlısı Malzemeleri
  • İki kg bal kabağı,
  • İki çay bardağı kadar toz şeker,
  • Bir paket kadar krem şanti,
  • Üzeri için yarı dövülmüş ceviz ya da diğer malzemeler
Fırında Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yapılış aşamasında yapılacak olan ilk şey kabakları bol bol yıkamaktır. Kabakları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra çok küçük olmadan küp-küp doğrayın. Doğramış olduğunuz tüm kabakları bir tencere içerisine şekerlerle birlikte koyalım. Daha sonra bu malzemeler yumuşak bir kıvam alana kadar bol bol pişirin.

Bu aşamada kabaklar bir miktar su bırakacaktır ve bir süre sonra kabaklar tekrar suyunu çekmeye başlayacaklar. Fakat siz suyunu tam çekmesini beklemeden önce ocağı kapatın ve kabakları tencereye alın. Bu arada fırının önceden ısınması için 190 dereceye ayarlayarak işlemlere devam edin.

Son adımda ise pişirilen kabakları borcam içerisine koyarak önceden 190 dereceye ısıtmış olduğunuz fırın içerisine atın. Bu fırında suyunu çekip hafif bir şekilde kabuklaşana kadar pişirelim. Fırında balkabağı tatlısı pişerken sizlerde ayrıca krem şantiyi hazırlayın. Son olarak ise cevizler ve krem şantiyi servis edilecek hale getirerek yaptığınız tatlıyı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Balkabağı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tacı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tacı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6