Vişneli İrmik Tatlısı Vişneli irmik tatlısı, vişnenin doğal ekşiliği ile irmiğin tatlı dokusunu mükemmel bir şekilde birleştiren lezzetli bir tatlıdır. Görsel olarak da oldukça çekici olan bu tatlı, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olarak tercih edilir. Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Vişneli İrmik Tatlısı Üzeri İçin
Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? 1. Tatlıya başlamadan önce bir tencere alın ve 1 litre sütü içine boşaltın. Üzerine bir bardak irmik ve bir bardak şekeri ekleyin. Ocağın altını yakın ve dibine tutmaması için sürekli karıştırın. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. 2. Karışım kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirin. Orta boy kaselere hazırladığınız muhallebiyi yarısına kadar doldurun. Kaseleri buzdolabına koyarak soğumaya bırakın. 3. Muhallebiler soğurken, başka bir tencereye puding ve vişne suyunu ekleyin ve pişirin. Pişen pudingi soğumaya bırakın. 4. Muhallebiler soğuduktan sonra kaseleri buzdolabından çıkarın ve ağzına kadar pudingli karışımı boşaltın. Üzerini isteğe göre Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ezmesi ile süsleyebilirsiniz. 5. Tatlınızı bir süre daha buzdolabında dinlendirin, ardından servis yapın. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler
|