İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı

İncir tatlısı, inciri seven ve her mevsim tüketmek isteyenler için ideal bir tatlıdır. İncir tatlısı hem hafif hem de oldukça lezzetlidir. Her mutfakta yapabileceğiniz, herkesin tercih ettiği tatlılardan biridir. Üstelik hazırlanması da oldukça kolaydır. İncirin kendisi de tatlı olduğundan, içine daha az şeker ilave edersiniz. Şekeri doğal yoldan almış olursunuz. İncirin faydalarını da biliyorsanız, özellikle sindirim sistemi için yararlı etkilerini tatlı keyfinizle birleştirebilirsiniz. Şimdi hep birlikte tatlımızı hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş iç ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 adet kuru incir
Şerbet Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı Nescafe
  • 1 su bardağı soğuk su
Muhallebi Malzemeleri

  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağından iki parmak aşağıda toz şeker
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın önce kekini yapmaya başlayacağız. Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtalarla toz şekeri normal kek yaparken olduğu gibi iyice çırpın. Karışım kar beyazı olduğunda içine unu ve kabartma tozunu da ilave edin. Mikserle çırpmaya devam edin. Bu arada kuru incirleri küp şeklinde doğrayarak, içinde sıcak su olan bir kâsede bekletin. Kek hamuru kıvamını bulduğunda bu kabaran incirlerle birlikte ceviz içini de içine atarak karıştırın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kekin hamurunu uygun boyda bir borcamın içine altını yağlayarak boşaltın. Tepsiyi hafifçe sallayın, içindeki hava kabarcıkları yayılsın. Böylece istediğiniz gibi kabaran bir kek pişireceksiniz. Fırın kızdıysa tepsiyi koyarak, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Kek bu sürede pişmiş olur.

Bu esnada bir kabın içinde soğuk su, toz şeker ve Nescafe'den oluşan şerbet malzemelerini karıştırın. Keki fırından aldığınızda kekin üzerini bununla ıslatın. Her tarafına şerbet değsin. Sıra muhallebiyi hazırlamaya geldi. Tencerede muhallebi için verdiğimiz ölçülerdeki malzemeleri karıştırın. Sadece süt kremasını ilave etmeyin. Ocakta muhallebiyi orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. İçinde biraz topaklanma olursa mikserle çırpabilirsiniz. Ocaktan indirdiğiniz muhallebinin içine süt kremasını koyarak çırpın. Pişen ve şerbetlediğiniz kekin üzerine bu muhallebiyi yayın. Üzerini spatulayla düzeltin. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdiğiniz incir tatlısını dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerlerine Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı gibi süslemeler yapabilirsiniz. Bu lezzetli tatlıyı artık sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmiksiz Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmiksiz Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı Türleri Nelerdir?

Güncel

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri