Krem Şantili Havuç Tatlısı Havuç tatlısı, krem şanti ile birleşince muazzam bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Malzemeler bakımından kolaylıkla tedarik edebileceğiniz krem şantili havuç tatlısı, hafif bir tatlıdır. Havuç, içinde bulundurduğu vitaminler ve lezzetiyle tatlı olarak tüketildiğinde oldukça faydalı bir besindir. Krem Şantili Havuç Tatlısının Malzemeleri
Krem Şantili Havuç Tatlısı Nasıl Yapılır? Önceden hazırlamış olduğumuz 600 gram rendelenmiş havuç ve 2 su bardağı şeker bir tencereye konulur. 1 saat kadar bekletildikten sonra havuç, suyunu vererek şeker ile harmanlanır. Biraz eklenen su ile havuç, şekerli su ile haşlanır. Bir müddet sonra rengi koyulaşan sulu hale gelir. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynayan havuca, önceden hazırlanan bisküviler ufalanarak bu karışıma güzelce aktarılır. Ufalanan bisküvilerin hamurlaşıp topak şekline almaması için bisküvi iyice kırılır. Akabinde 1 su bardağı kadar iri kıyımlı cevizler tenceredeki bu karışıma aktarılır. Hazırlanan karışım ocaktan alınarak bir borcama dökülür ve bir kaşık yardımı ile düzeltilir, ardından dolapta soğumaya bırakılır. Bu sırada tatlının üzerine dökülecek krem şanti hazırlanır. Bir kap içerisine dökülen 1 su bardağı sütün içine krem şanti paketi azar azar dökülür ve karıştırıcı yardımı ile karışım iyice çırpılır. Dolaptan çıkarılmış olan havuç tatlısının üzerine bu karışım dökülür ve bir kaşık yardımı ile üzeri düzeltilerek eşit miktarda borcamın üzerine yayılır. Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpilir. Krem şantili havuç tatlısı, dolapta bir iki saat dinlenerek tam kıvamını alır. Dinlenen tatlı çıkarılarak kare şeklinde kesilir ve tatlı tabağına alınarak servis edilir. Afiyet olsun. |