Bisküvili Tatlılar Bisküvili tatlılar, pratik yapımı ve düşük maliyeti ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan tatlılar arasında yer almaktadır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası sunan bisküvili tatlılardan birkaç örnek şu şekildedir. Bisküvili Pasta Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Öncelikle puding yapımına başlanır. Küçük bir tencere içerisine üç bardak süt ve bir paket puding boşaltılır ve iyice karıştırılır. Puding kaynayıncaya ve yeterli kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edilir. Ardından derin bir borcam veya tepsi içine süte batırılarak bir sıra halinde bisküviler dizilir. Hazırlamış olduğumuz puding, tek sıra halinde dizilmiş olan bisküvilerin üzerine çok kalın olmayacak şekilde dökülür ve her yerine iyice yayılır. Ardından ikinci bisküvi katmanı da aynı şekilde dizilir ve üzerine yine puding serilerek iyice yayılır. Bu işlem bisküviler ve puding bitinceye kadar devam eder. Bisküvili pasta yapımında kaç kat olacağı kişinin arzusuna kalmıştır. Bunun yanı sıra ara katmanlara dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirilebilir. Üzeri Hindistan cevizi ve pasta süsü ile süslenen bisküvili pasta soğuk olarak servis edilir. Kedi Dili Bisküvili Tiramisu Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Öncelikle baton kek kalıbı streç film ile kaplanır. Ardından yumurta sarısı, şeker, süt ve un derin bir kabın içinde iyice karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Pişen karışımın altı kapatılarak içine labne peyniri ve vanilya eklenir ve mikser ile iyice çırpılır. Bir bardak ılık su içerisinde bir yemek kaşığı neskafe eritilir. Kedi dili bisküviler bu neskafeli karışımın içinde dağılmayacak kadar ıslatılır. Ardından kek kalıbının içine hazırlanmış olan kremadan ince bir tabaka dökülür ve üzerine kedi dili bisküviler dizilir. Bu şekilde ikinci kat tamamlandıktan sonra kalan krema tatlının en üst kısmına dökülür ve pasta buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Dinlenme işleminin ardından kalıptan çıkarmak için ters çevrilen tiramisunun üzeri kakao ile süslenir ve soğuk olarak servis edilir. Bisküvili Mozaik Toplar Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Bisküviler derin bir kap içerisinde el yordamı ile iyice ezilir. Ardından margarin yanmayacak şekilde eritilerek içine kakao ve şeker ilave edilir ve iyice karıştırılır. Üzerine yumurtalar eklenir ve mikser ile iyice çırpılır. Hazırlanan bu karışım bisküvilerin üzerine dökülür ve içine dövülmüş fındık, ceviz ve Antep fıstığı da eklenerek iyice yoğurulur. Rulo şekli için alüminyum folyo üzerine karışım dökülür ve sarma işlemi gerçekleştirilir. Ardından üzeri süslenerek istenilen şekilde servis edilir. Bisküvili Buzluk Tatlısı Malzemeleri
Nasıl Yapılır? İlk olarak krem şanti bir bardak süt içinde gerekli kıvama gelinceye kadar çırpılır. Çırpma işleminin ardından bisküviler ezilerek krem şantinin içine eklenir. Üzerine küçük küçük doğranan meyveler eklenir. Son olarak karışımın içine damla çikolatalar eklenir ve baton pasta kalıbı içine streç film serilerek karışım kalıp içine dökülür. Üzeri de streç film ile sarılan tatlı buzluğa bırakılır. Tamamen donan tatlı üzeri istenilen şekilde süslenerek servis edilir. Pastanın içinde isteğe göre farklı meyveler kullanılabilir veya şeker eklenebilir. Burçak Bisküvi Tatlısı Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kap içerisinde iki bardak süt ile krem şanti iyice çırpılır ve koyu bir kıvam alması sağlanır. Ardından burçak bisküviler süte batırılarak arasında kalın bir tabaka oluşturacak şekilde krem şanti sürülür ve yine süte batırılan burçak bisküvi ile üzeri kapatılarak muz ve Hindistan cevizi ile süslenir. Bu işlem bisküviler bitinceye kadar devam eder. Soğuk sunumu oldukça ilgi gören bu tatlının dolapta beklemesi lezzetini ve kıvamını artırmaktadır. |
Ardaç
20 Temmuz 2024 CumartesiBisküvili pasta yaparken puding ve bisküvileri kaç kat yapmam gerektiğini tam olarak bilemiyorum. Sizce kaç kat ideal olur? Ayrıca puding yerine farklı krema türleri kullanmak lezzeti nasıl etkiler?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Ardaç,
Bisküvili pasta yaparken genellikle 3-4 kat bisküvi ve puding kullanman yeterli olacaktır. Bu şekilde pastanın hem görünümü güzel olur hem de lezzeti dengeli dağılır. Ancak, tabii ki daha fazla kat yapmak istersen de tamamen tercihine bağlı.
Puding yerine farklı krema türleri kullanmak pastanın lezzetini oldukça değiştirebilir. Örneğin, vanilyalı ya da çikolatalı bir krema kullanarak farklı tatlar elde edebilirsin. Hatta mascarpone ya da labne peyniri ile yapılan kremalar da oldukça lezzetli oluyor. Bu tür değişiklikler pastana farklı bir dokunuş katabilir ve misafirlerin tarafından da beğenilebilir.
Afiyet olsun!