İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

İrmikli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli etimek tatlısı, lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakan, hafifliğiyle herkesin gönül rahatlığı ile yiyebileceği bir tatlıdır. Buzdolabında muhafaza edilen bu tatlı, özellikle yaz ayları için vazgeçilmez tatlı türlerinden biridir. Hem serinletici etkisi hem de damaklarda bıraktığı eşsiz tat nedeniyle oldukça popülerdir. Ayrıca yapılışının kolaylığı ile pratik tatlı tariflerinin başında gelir. Yazın şeker ihtiyacı duyulsa da sıcak havaların etkisiyle tatlı tüketmek zor olabilir. Ancak irmikli etimek tatlısı, buzdolabında bekletildiği için serinletici bir etki sağlar ve günlük şeker ihtiyacını karşılamakta oldukça avantajlıdır.

İrmikli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 ya da 2 damla limon suyu
  • 2 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt

İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle toz şeker bir tencerenin içerisine konularak eritilmeye çalışılır. Şekeri eritirken yanmaması ve dibine tutmaması için aralıksız olarak karıştırmalıyız. Şeker iyice eridikten sonra su eklenir ve hızlıca karıştırılmaya devam edilir. Şeker karamel kıvamına geleceği için su eklendikten sonra bir top haline gelecektir. İçindeki şeker iyice eriyene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.

Kare büyük boy bir borcamın içerisine etimekler dizilir. Diğer taraftan kaynamaya bırakılan şerbet kaynamaya başlayınca bir ya da iki damla limon suyu eklenerek biraz daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Kare şeklindeki borcama dizilen etimeklerin üzerine bu hazırlanan şerbet dökülerek her tarafına eşit miktarda dağıtılır. Şerbetini döktükten sonra etimekleri bir köşeye alarak dinlenmeye bırakırken diğer taraftan da pastanın muhallebisini hazırlamaya başlayabiliriz.

Bir tencerenin içerisine süt ve irmik eklenerek ocağa koyulur. Yapacağımız muhallebinin topak olmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca iki paket vanilya ekleyin ve yine hızlı bir şekilde karıştırın. Yaptığınız muhallebi kıvamını bulduktan sonra hazır hale gelmiş demektir.

Daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbetli etimeklerin üzerine bu sefer de hazırladığımız irmikli muhallebiyi dökeceğiz. Etimekleri alarak hazırlamış olduğumuz bu muhallebiyi her yerine eşit miktarda olacak şekilde dökün. Muhallebiyi bir kaşık yardımı ile iyice yayarak düzenleyin. Daha sonra bu borcamı alarak buzdolabına koyun ve artık son üst kısmını hazırlamaya geçebilirsiniz.

İki paket krem şantiyi genişçe bir kabın içerisine koyun, ardından bir buçuk bardak soğuk sütü ekleyerek çırpmaya başlayın. Koyu bir kıvam haline gelince hazır demektir ve etimeklerin üzerine krem şantiyi de pürüzsüz bir şekilde sürün. Etimek tatlınızı kare halinde ufak ufak kesin ve buzdolabına koyun. Buzdolabında yaklaşık bir saat dinlendirin ve dinlenme süresi bittikten sonra tatlınız servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir.

Servis tabağınıza isteğinize göre çilek, muz, kivi gibi meyveler ile süsleyebilir ya da ceviz, fıstık veya pasta süsleri ile görselliği ön plana çıkararak zevkli bir servis tabağı hazırlayabilirsiniz. Soğuk olarak servis etmeniz daha lezzetli olmasını sağlar çünkü krem şanti eridiğinde tadı bozulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri