Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Etimek tatlısı, gösterişli ve oldukça sevilen bir tatlı olmasının yanı sıra yapımı da son derece kolaydır. Hazır etimeklerin üzerine şerbet dökmek çok basit bir işlemdir. Bu nedenle kısa sürede hazırlanabilir. Ancak bu tatlının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, ani gelen misafirler için yapılacak bir tatlı değildir. Canınız tatlı istediğinde akşam yapıp sabaha yiyebileceğiniz lezzetli ve gösterişli bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar genellikle ağır olur; fakat bu tatlıda muhallebi kullanılması tatlının daha dengeli olmasını sağlar. Ne çok şekerli olur ne de ağır. Muhallebi kısmı şerbetin tadını hafifletmeye yardımcı olur. Şimdi bu güzel tatlımızın tarifine bakalım.

İrmikli Etimek Tatlısı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • On iki adet tuzsuz etimek

İrmikli Kısmı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • İsteğe göre süslemek için meyve

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlı yapımında ilk olarak şerbetin hazırlanması gerekmektedir. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırın ve ocağa alıp altını açın. Şerbet kaynamaya başlayınca beş dakika daha ocakta tutun ve ardından ocaktan alın. Etimekleri borcama dizin. Şerbet ılıyınca etimeklerin üzerine dökün. Borcamı bir kenara alın ve irmikli kısmın hazırlığına geçin. Bunun için süt, şeker ve irmik derin bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ocağa konur ve altı açılır. Sürekli olarak karıştırılması gerekmektedir. Aksi halde dibi tutabilir. Sürekli karıştırarak yirmi dakika boyunca pişirin ve ardından ocaktan alın. Bir paket vanilyayı da ekleyin. İyice karıştırın ve biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökün. Bu şekilde borcam ile buzdolabına koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekletin. Bu süre zarfında krem şantiyi hazırlayın. Krem şanti için bir su bardağı süt ve bir paket krem şanti kullanarak hazırlayın. Tatlı tam soğuyunca üzerine şantiyi sürün. Ilık iken sürerseniz şanti erir. Bu nedenle iyice soğumuş olmasına dikkat edin. Şantiyi sürdükten sonra buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün servise hazır olacaktır. Servis ederken muz, çilek veya kivi dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sernur

11 Temmuz 2024 Perşembe

Etimek tatlısını bir gece buzdolabında bekletmek zorunlu mu? Ani misafir geldiğinde daha hızlı hazırlanabilecek bir alternatif var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sernur,

Etimek tatlısının buzdolabında bir gece beklemesi, tatlının lezzetinin ve dokusunun daha iyi oturması için önerilir. Ancak ani misafir geldiğinde daha hızlı bir alternatif olarak, tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat bekletmek de yeterli olabilir. Bu şekilde de tatlının lezzeti gayet iyi olur. Ayrıca, kremasını daha hızlı soğutmak için bir buz banyosu kullanabilirsiniz. Kremayı bir kaba aldıktan sonra bu kabı, içi buz dolu daha büyük bir kaba yerleştirerek sürekli karıştırın, bu şekilde kremanın hızlıca soğumasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmik Tatlısı Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Sütlü Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiçek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri