Etimek tatlısı, gösterişli ve oldukça sevilen bir tatlı olmasının yanı sıra yapımı da son derece kolaydır. Hazır etimeklerin üzerine şerbet dökmek çok basit bir işlemdir. Bu nedenle kısa sürede hazırlanabilir. Ancak bu tatlının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında bekletilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, ani gelen misafirler için yapılacak bir tatlı değildir. Canınız tatlı istediğinde akşam yapıp sabaha yiyebileceğiniz lezzetli ve gösterişli bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar genellikle ağır olur; fakat bu tatlıda muhallebi kullanılması tatlının daha dengeli olmasını sağlar. Ne çok şekerli olur ne de ağır. Muhallebi kısmı şerbetin tadını hafifletmeye yardımcı olur. Şimdi bu güzel tatlımızın tarifine bakalım. İrmikli Etimek Tatlısı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
İrmikli Kısmı İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Şerbeti İçin
İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Tatlı yapımında ilk olarak şerbetin hazırlanması gerekmektedir. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırın ve ocağa alıp altını açın. Şerbet kaynamaya başlayınca beş dakika daha ocakta tutun ve ardından ocaktan alın. Etimekleri borcama dizin. Şerbet ılıyınca etimeklerin üzerine dökün. Borcamı bir kenara alın ve irmikli kısmın hazırlığına geçin. Bunun için süt, şeker ve irmik derin bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ocağa konur ve altı açılır. Sürekli olarak karıştırılması gerekmektedir. Aksi halde dibi tutabilir. Sürekli karıştırarak yirmi dakika boyunca pişirin ve ardından ocaktan alın. Bir paket vanilyayı da ekleyin. İyice karıştırın ve biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökün. Bu şekilde borcam ile buzdolabına koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekletin. Bu süre zarfında krem şantiyi hazırlayın. Krem şanti için bir su bardağı süt ve bir paket krem şanti kullanarak hazırlayın. Tatlı tam soğuyunca üzerine şantiyi sürün. Ilık iken sürerseniz şanti erir. Bu nedenle iyice soğumuş olmasına dikkat edin. Şantiyi sürdükten sonra buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün servise hazır olacaktır. Servis ederken muz, çilek veya kivi dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sernur
11 Temmuz 2024 PerşembeEtimek tatlısını bir gece buzdolabında bekletmek zorunlu mu? Ani misafir geldiğinde daha hızlı hazırlanabilecek bir alternatif var mı?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Sernur,
Etimek tatlısının buzdolabında bir gece beklemesi, tatlının lezzetinin ve dokusunun daha iyi oturması için önerilir. Ancak ani misafir geldiğinde daha hızlı bir alternatif olarak, tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat bekletmek de yeterli olabilir. Bu şekilde de tatlının lezzeti gayet iyi olur. Ayrıca, kremasını daha hızlı soğutmak için bir buz banyosu kullanabilirsiniz. Kremayı bir kaba aldıktan sonra bu kabı, içi buz dolu daha büyük bir kaba yerleştirerek sürekli karıştırın, bu şekilde kremanın hızlıca soğumasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!