Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı

Geçmiş yıllardan itibaren birçok çeşide sahip olan tatlılar, oldukça yüksek bir besin kaynağıdır. Yörelerine ve yapılış özelliklerine göre birçok tatlı çeşidi vardır. Tatlılar, vücudumuzun hem enerji hem de besin kaynağıdır. Hele bir de içerisine konulan malzemeler kaliteli ve tam ölçüsüne göre yapıldığı zaman tatlının tadına doyum olmaz. Şerbetli gül tatlısı da hem mükemmel görünüşü ile hem de şahane lezzeti ile damak tadınıza hitap edebilecek bir tatlı çeşididir. Şık görünüşü ile özel günlerinizde konuklarınıza hazırlayacak olduğunuz servis tabaklarına ayrı bir hava katacak olan şerbetli gül tatlısını denemenizi tavsiye ederim.

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un

İçi İçin

  • İri kıyılmış ceviz veya fındık

Tatlının Şerbeti İçin

  • 750 ml (3.5 su bardağı su)
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu veya limon tuzu

Şerbetli Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, irmik ve vanilyayı ekleyerek mikserinizin düşük ayarında çırpın. Daha sonra üzerine azar azar un ilave edip hamurun kolay açılabilmesi için yumuşak bir kıvamda hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın.

Hamurunuz dinlenirken bir tencerenin içerisine su ve şekeri ekleyip tatlınızın şerbetinin hemen şekerlenmemesi için şeker eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını yakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra istediğiniz kıvama geldiğinde içerisine birkaç damla limon suyunu veya limon tuzunu ilave ettikten sonra 3 dakika daha kaynatıp şerbetinizin altını kapatın.

Tatlının şerbeti ılınırken yoğurduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak beze haline getirin ve merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın. Açtığınız hamurdan çay bardağıyla yuvarlak halkalar kesin ve kestiğiniz her yuvarlak halkaya bıçak ile ikisi aşağıda ikisi yukarıda olmak üzere 4 tane küçük kesikler atın ve ortasına iri kıyılmış fındık veya ceviz koyarak kestiğiniz her bir kenarı cevizlerin etrafına sararak gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.

Aynı işlemi hamurunuz bitene kadar uyguladıktan sonra tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafına sürerek üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Tatlılar piştikten sonra soğumadan üzerine ılımış olan şerbetini dökün ve tatlınızı bir saat bekletip içini iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Dilerseniz yoğurduğunuz hamurun içine kakao veya pembe gıda boyası katıp üzerine Hindistan cevizi serperek farklı görüntüler elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yaşıl

08 Nisan 2024 Pazartesi

Tarife tahmini ne kadar un giriyor? Ayrıca hamur malzemelerini eklerken yazdığınız sırayla mi koymamız gerekiyor? Şerbete neden limon tuzu veya limon damlatıyoruz? Ayrıca tarifiniz çok güzel görünüyor, cevaplar için de şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tarifin detaylarına bağlı olarak un miktarı değişebilir, ancak genellikle 3-4 su bardağı kullanılır. Hamur malzemelerini yazılan sırayla eklemek, karışımın homojen olması açısından önemlidir. ޞerbete limon tuzu veya limon damlatmak, kristalleşmesini önler ve şerbetin daha berrak olmasını sağlar. Tarifi beğenmenize sevindim, umarım yaparken de aynı şekilde memnun kalırsınız. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri