Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı

Elma tatlısı yapmak isteyenler için, birazdan tarifini vereceğimiz bu tatlının yaygın olmasının sebebi, yapımının oldukça kolay olmasıdır. Bu lezzetli tatlının çeşitli besinlerle sunulması mümkündür. Zevkinize göre kullandığınız elma türünü belirleyebilirsiniz. Ayrıca bu güzel tatlıyı misafirlerinize de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Ancak, şeker hastalığı bulunan kişiler için tüketilmesinin sakıncalı olduğunu belirtmekte fayda var.

Elma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet sert yeşil veya kırmızı elma (Önemli olan elmanın sert olmasıdır.)
  • 1,5 ya da 2 su bardağı kadar şeker
  • İsteğe bağlı olarak içine karanfil veya çubuk tarçın da konulabilir.

Elma Tatlısının Üzerine Konulacaklar

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Kiraz şekeri

Elma Tatlısının İçine Konulacaklar

  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm

Krem şanti kullanmak yerine kaymak ile servis yaparsanız, tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını güzelce soyup iç kısımlarını kabak oyucu yardımıyla oyun. Bir tencereye sıralı şekilde dizdiğiniz elmaların üzerine şeker ekleyerek kısık ateşte hafif yumuşayana kadar pişirin. Ateşi biraz açarak şerbetin buharlaşıp koyulaşmasını ve elmalara renk ve parlaklık vermesini sağlayın. Bu aşamada, şerbeti küçük bir kepçe kullanarak elmaların üzerine gezdirin. 10-15 dakika pişirip şerbet bal kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten alın ve şerbeti elmaların üzerine son bir kez daha dökerek soğumaya bırakın. Artan şerbeti bir kaba alarak, elmaların üzerine süs yapmak amacıyla bekletin. Soğumuş elmaların içine ceviz veya kuru üzüm doldurarak, süt ile hazırladığınız krem şantiyi sıkın ve vişne veya kiraz şekeri ile süsleyin. Kenara ayırdığınız şerbet ile çeşitli şekiller vererek servis yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kaniye

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben bu elma tatlısını yaparken şeker miktarını azaltabilir miyim? ޞeker hastalığı olan bir yakınımız var ve tatlıyı ona da ikram etmek istiyorum. Bu durumda hangi alternatif tatlandırıcıları kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kaniye,

Elbette, şeker miktarını azaltabilirsiniz. ޞeker hastaları için daha uygun hale getirmek amacıyla doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Örneğin, stevia veya agave şurubunu tercih edebilirsiniz. Stevia, doğal ve kalorisiz bir tatlandırıcı olduğu için şeker hastaları için çok uygundur. Aynı zamanda bal da kullanabilirsiniz, ama miktarını dikkatlice ayarlamak gerekir çünkü bal da şeker içerir. Elma tatlısının tadını bozmadan şeker miktarını azaltmak için bu alternatifleri deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni