Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı, İrmik tatlıları için de en çok tercih edilen ve sevilerek yenilen çeşitlerinden biri muzlu irmik tatlısıdır. Muzlu irmik tatlısının yapılışı hem çok pratik hem de ekonomiktir. Çok az bir zamanda lezzetli tarifler yapmak isteyen hanımların ilk tercihi olan muzlu irmik tatlısı kalorisi de çok düşüktür. Muzlu irmik tatlısı her yaş grubunun damak tadına uygundur.

Muzlu İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 litre süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar dövülmüş ceviz içi
  • Bir miktar tarçın
  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 3 adet orta boy muz
Muzlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muzlu irmik tatlısının yapılışına öncelikle muhallebiyi yaparak başlayın. Muhallebisi için tencerenin içine sütü koyun. Daha sonra üzerine süt ve şekeri de ilave ederek pişmesi için ocağa koyun. Ocağın altını orta dereceye ayarlayın. Muhallebiyi kaynayıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi hazırladıktan sonra muzları temizleyin ve enine keserek hazırlayın. Muzları da hazırladıktan sonra dikdörtgen şeklindeki bor camın altını hafif ıslatın. Böylece muhallebi tepsinin tabanına yapışmayacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra muhallebinin yaklaşık 3'te 1'ni tepsiye dökün ve tepsinin her yerine yayın. Muhallebiyi yaydıktan sonra üzerine bisküvileri dizin. Geriye kalan muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Daha sonra dilimlediğiniz muzları dizin. Muzların üzerine de kalan muhallebiyi dökün ve yayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kalan bisküvileri tarçını ve ceviz içini harmanlayarak tatlının üzerine serpiştirin. Daha sonra ortalama 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Bekleme sürenin sonun da dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Muzlu İrmik Tatlısı Yorumları

soru

Aktan

17 Nisan 2024 Çarşamba

İrmik tatlısı için sütüm eksik kaldı tarife göre 1 bardak bunu yoğurtla kapyabilirmiyim tadı bozuk olur mu akşam arkadaşlarım gelecek yardım edin lütfen?

Cevap yaz
cevap

Admin

18 Haziran 2024 Salı

Merhaba, süt eksikliğini yoğurtla tamamlamak tatlının kıvamını ve tadını etkileyebilir. Yoğurt, irmik tatlısında istenmeyen ekşi bir tat bırakabilir. Süt yerine su veya creamer (krema tozu) kullanmayı düşünebilirsiniz. Umarım tarifiniz istediğiniz gibi olur, iyi eğlenceler!

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6