Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Tatlısı, çok sevilen bir tatlıdır. Balkabağı tatlısı çok sevilen bir tatlı olmasından dolayı çoğu pastanelerde satışa sunulmaktadır fakat kendi yaptığımız gibi güzel degildir. Balkabağı tatlınızı kendiniz yapmanız için size kolay bir balkabağı tatlı yapımı tarifi vereceğim.

Balkabağı Tatlısı Yapımı İçin Malzemeleri
  • 1 - 1.5 kg balkabağı
  • 3 - 3.5 su bardağı toz şeker (Şekeri fazla seven biriyseniz daha tatlı olması için şekerin miktarını arttırıp kendi damak tadınıza uygun ayarlayabilirsiniz.)
  • 1.5 su bardağı temizlenmiş ceviz (Cevizin fazla tat vermesini istiyorsanız cevizin miktarınıda arttırabilirsiniz.)
  • 1 adet limon
Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle balkabağımızın çekirdeklerini temizliyoruz, sonra kabuklarını soyuyoruz. Balkabağımızın kalınlığını 2 - 3 parmak olacak şekilde kesiyoruz. Uzunluğunu kendi istediğimize göre ayarlıyoruz, çok uzun olmaması tavsiyemizdir. Balkabağımızın çekirdeklerini temizleyip, soyup, kestikten sonra güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız balkabaklarını süzgece koyup suyunun süzülmesini bekliyoruz. Balkabakları süzüldükten sonra kestiğimiz balkabaklarını geniş yayvan bir tenceremize güzelce diziyoruz. Dizdikten sonra toz şekerimizi balkabaklarının üstünü örtecek (Kapatacak) şekilde balkabaklarımızın üstünde gezdire gezdire döküyoruz. Sonra tenceredeki balkabaklarımıza 2 - 3 damla limon suyu damlatıyoruz. (Limonu şerbetimizin kıvamının ağdalı olmasını istediğimiz için damlatıyoruz. Eğer limonu 2 - 3 damladan fazla damlatırsak şerbetimizin kıvamı çok koyu olur ve tatlımız şerbetini çekmez, böyle olmaması için limonumuzu önceden bir kaşığa damlatıp kaşıkla balkabığımıza dökelim.)

Limonumuzu damlattıktan sonra tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyup ağzını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Pişirme süremiz tencerenin dibinde servis yaparken kullanacağımız kadar şerbet kalana kadar olmalı. Balkabığımızı yeterli olacak şekilde pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Pişirdiğimiz balkabaklarımızın soğumasını beklerken temizlenmiş cevizlerimizi güzelce bir kapta dövüyoruz. Balkabağımız soğuduktan sonra balkabaklarımızı servis tabaklarına koyuyoruz ve üzerine dövülmüş cevizlerimizi yeterli gördüğümüz miktarda koyuyoruz. Balkabağı tatlımız hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Balkabağı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fiyonk Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fiyonk Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6