Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Geleneksel Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı tatlısı, geçmişten günümüze sofralarımızdan eksik olmayan, özellikle düğünlerde, bayramlarda ve misafirlere ikramlarda sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Yapılışı kolay olmasına rağmen oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı olan kalburabastıyı, canınız tatlı istediğinde veya konuklarınıza ikram etmek için pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bu tatlıyı denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz.

Kalburabastı Tatlısının Malzemeleri

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket margarin
  • 2 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İçi İçin

  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti İçin

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu veya limon tuzu

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine süt, sıvı yağ, yoğurt, irmik, karbonat ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyip karıştırın. Daha sonra üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurulan hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın.

Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri ilave edip tatlının şerbetinin şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırın. Tatlının şerbeti kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyu veya limon tuzunu ilave edip 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle top haline getirin ve hamuru bir kalbur üzerine bastırarak yaydıktan sonra ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar koyarak hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iyice kapatın ve ters çevirerek kalburdan alıp yağladığınız fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Tatlıyı 180 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafına sürerek pişirin. Tatlıların üzeri iyice kızardıktan sonra fırından çıkarıp tatlınız sıcakken soğuyan şerbeti kepçe yardımıyla üzerine dökün ve bir saat dinlendikten sonra tatlının üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Tatlınız hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hayrabolu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri