Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı, Geçmişten günümüze sofralarımızdan hiç eksik olmayan tatlılar düğünlerde, bayramlarda ve misafirlere olan ikramlarda her zaman ilk sırada yerini almıştır. Sizde yapılışı kolay olmasına rağmen oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı yapmak istiyorsanız tercihinizi kalburabastı tatlısından yana kullanabilirsiniz. Canınız tatlı istediğinde veya konuklarınıza ikram etmek için pratik bir şekilde yapabileceğiniz kalburabastı tatlısını denemenizi tavsiye ederim. Bu tatlıyı denedikten sonra gerçekten vazgeçemeyeceğiniz.

Kalburabastı tatlısı malzemeleri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket margarin
  • 2 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
İçi için
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için
  • 2-5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu veya limon tuzu
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine süt, sıvı yağ, yoğurt, irmik, karbonat ve oda sıcaklığındaki margarini eklenip karıştırın. Daha sonra üzerine azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurulan hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın. Derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri ilave edip tatlının şerbetinin şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırın. Tatlının şerbetini kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyu veya limon tuzunu ilave edip 4 -5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğurken yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle top haline getirin ve hamuru bir kalbur üzerine bastırarak yaydıktan sonra ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar koyarak hamurun kenarlarını ortada birleştirerek iyice kapatın ve ters çevirerek kalburdan alıp yağladığınız fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yaptıktan sonra tatlıyı 180 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafına sürerek pişirmeye bırakın. Tatlıların üzeri iyice kızardıktan sonra fırından çıkarıp tatlınız sıcakken soğuyan şerbeti kepçe yardımıyla üzerine dökün ve bir saat dinlendikten sonra tatlının üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Tatlınız hazır.

Afiyet olsun.

Kalburabastı Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6