Muz, çok sevilen meyvelerden biri olduğu için tatlılarda da oldukça sık kullanılır. Tatlılara hem güzel bir tat verir hem de hoş görseller oluşmasını sağlar. Özellikle çocukların çok sevdiği bir meyve olduğu için hemen her tatlıda kullanılır ve çok sevilerek tüketilir. Özellikle sütlü tatlılar, yaş pastalar ve bardak muhallebilere çok yakışan bir meyvedir. Şimdi birkaç muzlu tatlı tarifi verelim. Pratik Muzlu Rulo Tatlı Pratik muzlu rulo tatlı, bisküvi ve muzla yapılan oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. Kolayca hazırlanabilir ve ekonomik bir tarif olması sebebiyle tercih edilir. Şimdi yapımına bakalım. Pratik Muzlu Rulo Tatlı Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Pratik Muzlu Rulo Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlıyı hazırlamak için tereyağı ve şeker bir tavaya alınır ve ocakta eritilir. Tereyağı ve şeker eriyince ocaktan alınır. Ardından süt ve çekilmiş fındık veya ceviz eklenir. Biraz karıştırılır ve bu sırada bisküviler ezilir. Onlar da tavaya ilave edilir ve harmanlanır. Çok ezmenize gerek yoktur. Bu malzeme streç film üzerine aktarılır ve elle düzeltilir. İç harcı için bir paket krem şanti bir çay bardağı süt ile çırpılarak bisküvilerin üzerine sürülür. Muzlar dilimlenerek üzerine dizilir ve ardından damla çikolata serpilerek rulo haline getirilir. Buzdolabına alınır ve bir iki saat kadar dinlendirilir. Ardından servis edilir. Afiyet olsun. Muzlu Kup Muzlu kup, çok sevilen ve çok pratik bir tatlı tarifidir. Daha kolay bir tatlı tarifi yoktur. Hem çok lezzetli hem de çok pratiktir. Ani gelen misafirler için en ideal tatlılardan biridir. Muzlu Kup Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Muzlu Kup Nasıl Yapılır? Muzlu kup yapımı için pandispanya keki süt ile hafif ıslatılır. Birkaç kaşık süt kullanmak yeterlidir. Ardından robota alınarak robottan geçirilir ve bir kaba alınır. Ardından süt ve puding bir tencereye alınarak üzerindeki tarife göre pişirilir. Muzlar dilimlenerek bir tabağa alınır. Kupların dibine birkaç dilim muz konulur ve üzerine robottan çekilmiş olan pandispanya eklenir ve iki üç kaşık kadar puding ilave edilir. Tekrar pandispanya eklenir ve puding ilave edilerek üzerine muz dilimleri eklenir. Tüm malzeme bitene kadar bu kuplardan hazırlanır. Bu malzemelere göre beş altı porsiyon kadar çıkıyor. Hazırlanan kuplar bir saat kadar dolapta dinlendirilir ve ardından servis edilir. Afiyet olsun. |
Dilaver
25 Temmuz 2024 PerşembeMuzlu kup yaparken pandispanyayı süt ile hafifÄe ıslattıktan sonra robottan geçirip bir kaba aldım. Ancak pandispanya parçaları tam anlamıyla homojen bir karışım oluşturmadı. Sizce bu adımda başka bir yöntem mi kullanmam gerekirdi?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeDilaver, pandispanyayı süt ile ıslattıktan sonra robottan geçirmek yerine, elinizle ufalayarak daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Süt miktarını da kontrollü bir şekilde ekleyerek, pandispanyanın çok fazla ıslanmamasına dikkat edin. Böylece daha pürüzsüz bir doku yakalayabilirsiniz. Umarım bu yöntem işinize yarar!