Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı, Ülkemizde çokça tüketilen kabak tatlısının birçok çeşitli tatlı türü üretilmektedir. Anadolu'da farklı kültürlerin farklı şekilde yaptıkları ve sundukları kabak tatlısının birçok yapılışı ve çeşidi bulunmaktadır. Başlıca yapılan kabak tatlıları; Sütlü kabak tatlısı, tahinli kabak tatlısı, pekmezli kabak tatlısı, kireç kaymaklı kabak tatlısı, cevizli kabak tatlısı, Hatay usulü kabak tatlısı olmak üzere bal kabağı ile yapılan birçok bal kabağı ile tatlı yapılmaktadır. Bunlardan birkaçını makalemizin devamında anlatacağım. Gelin birlikte kabak tatlısını hazırlayalım.

Kabak Tatlısı Malzemeleri
  • 2 kilo balkabağı,
  • 3 bardak toz şeker,
  • 1 bardak iri taneli dövülmüş ceviz,
  • Yarım çay bardağı badem ve fındık içi,
  • Yarım su bardağı su
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tencerenin içine önceden soyularak çekirdekleri çıkartılan bal kabağı kare şeklinde doğranarak konulur. Üzerine daha önce hazır ettiğimiz 3 bardak toz şeker koyulur. Bir gün kadar bekleyen kabak suyunu verecektir. Bir gün dinlenen bal kabağının üzerine yarım bardak su dökülerek çok kısık ateşte kısa bir süre pişirilir. Kaynayarak suyunu veren bal kabağı ile şekerin özü birleşir. Kaynaması bittikten sonra tezgâh üzerinde soğumaya bırakılan bal kabağı tatlısı, tatlı tabağına alınarak üzerine bir tutam ceviz, çok az bir miktarda badem ve fındık için dökülerek servis edilir.

Sütlü Kabak Tatlısı Malzemeleri
  • 1,5 kilo temizlenmiş kabak,
  • 2,5 su bardağı kadar toz şeker,
  • 1,5 bardak süt,
  • 1 yemek kaşığı kadar un,
  • 4 yemek kaşı kadar sıvı yağ,
  • 1 bardak iri taneli dövülmüş ceviz,
  • Yarım çay bardağı badem ve fındık içi,
Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Daha önceden hazırlanan 1,5 kilo kadar küp-küp doğranan kabağın üzerine 2,5 su bardağı toz şeker dökülerek bir gün bekletilir. Suyun salan kabağın üzerine yarım çay bardağı su aktarılarak ocak üzerinde pişirmeye başlanılır. Bir müddet kısık ateşte kaynayan bal kabağının üzerine 1,5 bardak süt, 1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı sıvı yağ dökülerek bir müddet daha kaynatılan sütlü kabak kaynadıktan sonra tezgâh üzerine alınıp bekletilir. Tatlı tabağına koyulan sütlü kabak tatlısının üzerine bir tutam kadar badem, fındık içi ve bolca dövülmüş ceviz koyularak servise hazır edilir.

Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Antep Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Sarması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Sarması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6