Sütlü Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sütlü Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili Tatlılar

Sütlü bisküvili tatlılar, hafif ve lezzetli olmaları nedeniyle sıkça tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Bu tatlılar, kolay hazırlanabilir olmaları ve herkesin damak tadına hitap etmeleriyle bilinir. Ayrıca, çocuklar için de sağlıklı bir tatlı alternatifi sunarlar. Siz de bu nefis lezzetleri kolaylıkla hazırlayarak çocuklarınız ve sevdiklerinizle mükemmel bir tatlı şölenine dahil olabilirsiniz.

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre soğuk süt
  • 1 paket pötibör kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı dolusu Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin

  • Meyve sosu, çikolata sosu ya da damla çikolata

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili sütlü irmik tatlısı hazırlığına başlamak için uygun bir tencereye bir litre sütü ilave edin. Ardından sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker ile 1 su bardağı irmik ekleyin ve bir tel çırpma teli ile iyice çırparak tencereyi ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak sütlü karışım göz göz oluncaya kadar pişirin. Üzerine 1 su bardağı dolusu Hindistan cevizi ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın.

Bir kek kalıbının içini streç film yardımıyla düzgün bir şekilde kaplayın. Pişirdiğiniz irmikli tatlıyı kek kalıbına dökün, kalıbı hafifçe sallayın ve kakaolu bisküvileri rastgele kek kalıbına yerleştirerek dibe kadar ulaşmalarını sağlayın. Spatula yardımıyla tatlının üst kısmını güzelce düzleştirin.

Tüm işlemleri tamamlanan bisküvili sütlü irmik tatlısını buzdolabına alarak iyice soğuyup dinlenmesi için 4-5 saat kadar bekletin. Ardından uygun bir servis tabağına ters çevirerek tatlıyı çıkarın. Kek kalıbının şeklini alan tatlının üzerine ve şekilli kısımlarına çikolata sosu, damla çikolata veya meyve sosu ile süsleyin. Hindistan cevizi veya fındıklarla süsledikten sonra tatlıyı kek dilimleri halinde keserek servis yapın.

Afiyet olsun.

Burçak Bisküvili Sütlü Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 125 gr tereyağı veya margarin

Üzeri İçin

  • Yeteri kadar kakao

Muhallebisi İçin

  • 1 litre soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Burçak Bisküvili Sütlü Pasta Nasıl Yapılır?

Hazırlamak için ilk olarak 2 paket bisküvi, yarım su bardağı ceviz içi ve yarım su bardağı fındık içini mutfak robotunun içine alarak karışım un şekline gelene kadar çekin. Ardından un şekline gelen karışımın üzerine 2 yemek kaşığı kakao ilave ederek çukur bir kabın içinde karıştırın. Küçük bir tava içerisinde 125 gr margarini erittikten sonra karışımın üzerine gezdirerek dökün ve üzerine 1 su bardağı dolusu soğuk süt ilave ederek karışımı iyice karıştırarak homojen bir kıvam alın. Kıvam alan karışımın üzerine 1 çay kaşığı toz tarçın ilave ederek birkaç kez tekrar karıştırarak harmanlayın. Hazır hale gelen bisküvili karışımı dikdörtgen cam bir tepsiye dökerek güzelce yayarak bir kenarda beklemeye bırakın.

Burçak bisküvili sütlü pastanın muhallebisini hazırlamak için uygun bir tencereye öncelikle 2 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı margarin, 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilya ilave edin. Daha sonra üzerine ağır ağır sütü ilave ederken bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyerek tencereyi ocağa alın. Muhallebi kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alıncaya ve koyulaşıncaya kadar pişirin, ardından ocaktan alın. Muhallebinin ilk sıcaklığının çıkması için birkaç dakika bekledikten sonra muhallebiyi sıcak olarak bisküvili harcın üzerine dökün ve yayın. Son olarak tepsinin üzerine bir çay süzgeci yardımıyla kakao serpiştirin. Hazır olan bisküvili pastayı buzdolabına alarak iyice soğuyup dinlenmesi için en az 5-6 saat bekletin. Servis anında dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Artan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tariflerde bisküvilerin sütü emerek yumuşadığını ve tatlıların daha lezzetli hale geldiğini düşünüyor musunuz? Ayrıca, hazırladığınızda bisküvilerin şeklini koruması için özel bir teknik kullandığınız var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Artan bey,

Bisküvilerin sütü emerek yumuşaması, pek çok tatlı tarifinde gerçekten de lezzetin artmasına yardımcı oluyor. Bu özellik, özellikle tiramisu gibi tatlılarda önemli bir unsur. Bisküvilerin şeklini koruması açısından ise genellikle, bisküvileri sütle ıslatırken çok fazla bekletmemek önemli. Ayrıca, tarifin son aşamasında tatlıyı buzdolabında yeterince dinlendirmek de bisküvilerin şeklini korumasına yardımcı olabilir. Kısacası, hem lezzeti artırmak hem de bisküvilerin bütünlüğünü sağlamak için bu küçük püf noktalarına dikkat etmekte fayda var. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sevgiliye Tatlı Sözler

Sevgiliye Tatlı Sözler

Haber Bülteni

Güncel

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri