Peynirli İrmik Tatlısı Peynirli irmik tatlısı, Hatay mutfağının en özel tatlıları arasında yer alır. Kendine özgü ve iddialı sunumu ile damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. Yapımı zahmetli ve özen gerektiren bu tatlı, misafirlerinizi özel hissettirmek için ideal bir seçenektir. Peynirli irmik tatlısı, özellikle özel günlerde tercih edilen tatlılar arasındadır ve içerisindeki peynir sayesinde besleyici özelliği ile farklılık yaratır. Peynirli İrmik Tatlısının Malzemeleri
Peynirli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Peynirli irmik tatlısının tarifine başlayalım. Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye koyarak güzelce karıştırıp eritelim. Şekerli su kaynamaya devam ederken, künefe peynirini doğrama tahtasında küçük küçük dilimleyelim. Peynirin suyu varsa, elimizle sıkarak suyundan arındıralım. Peynirin tuzsuz olmasına dikkat edelim. Başka bir tencereye iki kaşık tereyağını koyup eritelim. Erittiğimiz tereyağının üzerine irmiği ilave ederek kavurmaya devam edelim. Başka bir tencerede hazırladığımız şekerli şerbeti, kavurduğumuz irmiğin üzerine dökelim. İrmik karışımı suyunu çekene kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edelim. İrmik kıvama gelene kadar pişirelim. Daha öncesinde dilimlediğimiz künefe peynirini üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Peynirler eriyene kadar bekledikten sonra kapağı açıp tekrar karıştıralım. Güzel bir servis tabağına hazırladığımız peynirli irmik tatlısını yerleştirelim. Üzerine çam fıstığı veya isteğe göre Antep fıstığı ile süsleyelim. Peynirli irmik tatlısı servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Lâyiha
21 Temmuz 2024 PazarBu tatlıyı yaparken peynirin tuzsuz olması gerektiğini bilmiyordum. Tuzlu peynir kullanırsam tatlının tadı bozulur mu?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Lâyiha, evet, tuzlu peynir kullanırsanız tatlının tadı olumsuz etkilenebilir. Tuzlu peynir, tatlının beklenen lezzet dengesini bozabilir ve istenilen sonucu elde edemeyebilirsiniz. Bu nedenle, tarifte belirtilen tuzsuz peynir kullanmanız daha iyi olur. Afiyet olsun!