Burçak Tatlısı Burçak tatlısı, kısa sürede hazırlanabilen ve lezzetiyle beğeni toplayan bir tatlıdır. Özellikle çat kapı gelen misafirler için veya tatlı krizlerini bastırmak amacıyla yarım saat gibi kısa bir sürede hazırlanabilir. Malzemeleri genellikle evde bulunan veya kolaylıkla temin edilebilecek türdendir. Hafif ve farklı bir tatlı arayışında olanlar için burçak tatlısı ideal bir seçenektir. Burçak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Burçak Tatlısı Nasıl Yapılır? Burçak tatlısı için ilk olarak burçak bisküviler, ceviz içi ve fındık rondoya alınarak un haline gelene kadar çekilir. Ardından, 2 yemek kaşığı kakao bu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Tereyağı tavada eritilerek, karışımın üzerine ilave edilir. Son olarak tarçın ve süt de eklenerek homojen bir karışım elde edene kadar harmanlanır. Hazırlanan bu karışım kare bir tepsiye dökülerek elle yayılır. Muhallebi için mısır nişastası, pirinç unu, yumurta sarısı, tereyağı, toz şeker ve vanilya derin bir tencereye alınır. Ocağa almadan önce tüm malzemeler tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Karışım ocağa alınarak kısık ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra, tepsideki karışımın üzerine eşit şekilde dökülür. Tatlının üzeri kakao ile süslenir ve soğuması için buzdolabına konularak birkaç saat dinlendirilir. Burçak tatlısı servis için hazır hale gelir. Afiyet olsun. |