Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Etimek Tatlısı Nedir?

Çilekli etimek tatlısı, hem şerbetli hem de sütlü tatlar sınıfına giren oldukça lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Neredeyse herkesin damak zevkine uygun olduğunu düşündüğümüz bu tatlıyı, çocuklar da bayılarak yemektedir. Çocuklar için etimek tatlısını çeşitli soslarla zenginleştirerek yapabilirsiniz. Örneğin, çikolatalı etimek kreması hazırlayabileceğiniz gibi, normal yaptığınız etimek tatlısına çilek sosu da hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Kabul gününüz mü var? Çilekli etimek tatlısı tam size göre. Klasik tatlıların dışında, lezzetli ve şık bir sunum olacağından emin olduğum için tarifini sizlerle paylaşıyorum. Sevdiklerinize keyifle sunum yapacağınız bu tatlı için tarifimizi takip etmeniz yeterli olacaktır.

Çilekli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 bardak fındık
Kreması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 adet damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Çilekli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımıza şerbetinden başlıyoruz. İki buçuk bardak şekeri ve üç bardak suyu küçük bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Bir paket etimeği kare veya dikdörtgen bir borcama diziyoruz. Kaynattığımız şerbete çeyrek limon sıkıp biraz soğutuyoruz. Şerbet biraz soğuyunca etimeklerin üzerine döküyoruz. Etimekler şerbeti içine çekerken biz de kremasını hazırlıyoruz.

Derin bir tencereye un, şeker, nişasta ve vanilyayı koyup yavaş yavaş süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırdığımız kremaya damla sakızı ve margarini ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Damla sakızları ve margarinler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz kremayı mikser ile köpük köpük oluncaya kadar 5-10 dakika daha çırpıyoruz ve etimeklerin üzerine gezdiriyoruz. Kremasını serdiğimiz etimek tatlısına bir bardak fındığı serpiyoruz.

Daha sonra saplarını ayıklayıp yıkadığımız çilekleri karıştırıcı ile iyice çırpıp püre haline getiriyoruz. İçerisine 1 çay bardağı pudra şekeri ekleyip karıştırdığımız çilek sosunu etimek tatlısının en üst kısmına gezdiriyoruz. Hazırlık aşamasını bitirdiğimiz tatlımızı buzdolabında yaklaşık iki saat bekletip çıkarıyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimleyip servis yapıyoruz. Ailenizin ve sevdiklerinizin seveceğinden emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Höşmerim Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri