Çilekli Etimek Tatlısı Nedir? Çilekli etimek tatlısı, hem şerbetli hem de sütlü tatlar sınıfına giren oldukça lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Neredeyse herkesin damak zevkine uygun olduğunu düşündüğümüz bu tatlıyı, çocuklar da bayılarak yemektedir. Çocuklar için etimek tatlısını çeşitli soslarla zenginleştirerek yapabilirsiniz. Örneğin, çikolatalı etimek kreması hazırlayabileceğiniz gibi, normal yaptığınız etimek tatlısına çilek sosu da hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Kabul gününüz mü var? Çilekli etimek tatlısı tam size göre. Klasik tatlıların dışında, lezzetli ve şık bir sunum olacağından emin olduğum için tarifini sizlerle paylaşıyorum. Sevdiklerinize keyifle sunum yapacağınız bu tatlı için tarifimizi takip etmeniz yeterli olacaktır. Çilekli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Çilekli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle tatlımıza şerbetinden başlıyoruz. İki buçuk bardak şekeri ve üç bardak suyu küçük bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Bir paket etimeği kare veya dikdörtgen bir borcama diziyoruz. Kaynattığımız şerbete çeyrek limon sıkıp biraz soğutuyoruz. Şerbet biraz soğuyunca etimeklerin üzerine döküyoruz. Etimekler şerbeti içine çekerken biz de kremasını hazırlıyoruz. Derin bir tencereye un, şeker, nişasta ve vanilyayı koyup yavaş yavaş süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırdığımız kremaya damla sakızı ve margarini ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz. Damla sakızları ve margarinler eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz kremayı mikser ile köpük köpük oluncaya kadar 5-10 dakika daha çırpıyoruz ve etimeklerin üzerine gezdiriyoruz. Kremasını serdiğimiz etimek tatlısına bir bardak fındığı serpiyoruz. Daha sonra saplarını ayıklayıp yıkadığımız çilekleri karıştırıcı ile iyice çırpıp püre haline getiriyoruz. İçerisine 1 çay bardağı pudra şekeri ekleyip karıştırdığımız çilek sosunu etimek tatlısının en üst kısmına gezdiriyoruz. Hazırlık aşamasını bitirdiğimiz tatlımızı buzdolabında yaklaşık iki saat bekletip çıkarıyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimleyip servis yapıyoruz. Ailenizin ve sevdiklerinizin seveceğinden emin olabilirsiniz. Afiyet olsun. |