Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı

Bohça tatlısı, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle tükettiği, hamur açma konusunda deneyimi olmayanların bile kolaylıkla hazırlayabileceği bir tatlı çeşididir. Bohça tatlısını bayramlarda, özel günlerde, düğün yemeklerinde veya canınız tatlı çektiğinde rahatlıkla yapabilirsiniz. Hem mükemmel lezzeti hem de ağızda çıtır çıtır dağılan dokusuyla bohça tatlısı, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacaktır. Şimdi, bu şahane lezzeti birlikte hazırlayalım.

Bohça Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi (bohçaların içine)
  • Yeteri kadar nişasta (hamur açmak için)

Bohça Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bohça tatlısı hazırlığına ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabına öncelikle yumurtaları kırdıktan sonra üzerine yoğurt ilave ederek karıştıralım. Ardından 1 su bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştırmayı sürdürelim. Sirke, tuz ve kabartma tozu ilave edip azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak yumuşak bir kıvam alan hamurun yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine temiz, nemli bir bez kapatarak 5-10 dakika dinlenmeye bırakalım. Ardından dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alarak eşit büyüklükte 35-40 adet minik bezeler hazırlayalım.

Daha sonra hazırladığımız ilk bezeden başlayarak her birini merdane yardımıyla üzerine nişasta serpiştirerek tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Her açtığımız bezeyi nişasta serpiştirerek üst üste 8-10 katlı gruplar halinde biriktirelim. Tüm bezeler bitince, onlu gruplar halinde hazırladığımız beze grubunun ilkini tekrar tezgâhın üzerine alarak yine merdane ile nişasta serpiştirerek açabildiğimiz kadar açalım. Ardından yufka şekline gelen hamurdan 6-8 cm civarında kareler keselim. Bu karelerin içine yeteri kadar ceviz içi koyup bohça şeklinde kenarları açılmayacak şekilde bastırarak katlayalım. Tüm hamurla aynı şekilde hazırladıktan sonra elde ettiğimiz bohçaları yağlanmış fırın tepsisine yan yana sıkı olacak şekilde dizelim. Ardından bohçaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek yağ değmemiş bohça kalmayacak şekilde dökelim. Pişmeye hazır hale gelen bohça tatlılarını pişirmek için fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak fırına verelim ve kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlılarımız pişerken biz de şerbetimizi hazırlayalım.

Şerbet kaynatmak için uygun bir tencereye toz şeker ve su ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Orta ateşte şerbet kıvam alana kadar kaynatalım. Kaynayarak kıvam alan şerbetin üzerine bir dilim limon suyu ilave edip birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım. Üzerine vanilya ekleyip vanilya eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti ılıması için beklemeye bırakalım. Ardından pişirip iyice soğuttuğumuz tatlımızın üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim ve yaklaşık 2-3 saat kadar tatlıların şerbeti iyice çekmesini bekleyelim. Son olarak şerbetini iyice çeken bohça tatlımızı servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri