Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı

Tatlıya oldukça düşkün bir toplum olarak Türk mutfağında binlerce leziz tatlı yapılmakta ve tüketilmektedir. Türk mutfağı, özellikle dünya mutfakları genelinde tatlılar ve yemekler açısından oldukça zengin ve meşhur özellikler taşımaktadır. Bu leziz tatlı çeşitleri arasında yerini alan yufka tatlısı, hem görselliği hem de enfes tadı sayesinde her yiyeni kendine hayran bırakacak bir tatlıdır. Sizler de bu leziz tatlıyı kendi evinizde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ve konuklarınıza keyifle servis yapabilirsiniz.

Yufka Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 15 adet hazır el yufkası veya köy yufkası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Yufka Tatlısı Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
  • 1 paket vanilya

Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak tatlının şerbetini yaparak başlayalım. Uygun bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ekleyip iyice karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kıvam almaya başlayınca üzerine 1 dilim limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbetin üzerine 1 paket vanilya ekleyip karıştırarak eritin ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Yufka tatlısını hazırlamak için öncelikle yufkaların ebadına uygun bir yuvarlak tepsi hazırlayın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve üzerine sıvı yağ sürün. İkinci yufkayı da serip yağladıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirin. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın. Her yufka katmanının arasına yağ sürmeyi ve ceviz içi eklemeyi unutmayın.

Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında yufka tatlısını altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine ılık şerbeti dökün. Tatlının şerbetini iyice çekmesi için 2-3 saat bekleyin.

Yufka tatlınız hazır! İstediğiniz gibi dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yufka tatlısını daha lezzetli hale getirmek için şunları da deneyebilirsiniz:

  • Yufkaların arasına fındık, badem ya da fıstık gibi farklı kuru yemişler ekleyebilirsiniz.
  • Şerbetin içerisine tarçın çubuğu veya karanfil ekleyerek farklı aromalar elde edebilirsiniz.
  • Servis yaparken tatlının üzerine kaymak veya dondurma ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Yufka tatlısı, geleneksel Türk mutfağının en beğenilen tatlılarından biridir ve yapımı oldukça kolaydır. Bu tarifle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Ayva Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Basit Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri