Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı, tatlıya oldukça düşkün bir toplum olarak Türk mutfaklarında binlerce leziz tatlılar yapılarak tüketilmelidir. Türk mutfağı özellikle dünya mutfakları genelinde tatlılar ve yemekler açısından oldukça zengin ve meşhur özellikler taşımaktadır. Bu leziz tatlı çeşitleri arasında yerini alan yufka tatlısıda hem görselliği ile hem de enfes tadı sayesinde her yiyeni kendi üzerinde bağımlılık yaptıracak bir tatlı özelliğindedir. Sizlerde bu leziz tatlıyı kendi evinizde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ve konuklarınıza iç huzuru ile servis yapabilirsiniz.

Yufka Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 15 adet hazır el yufkası veya köy yufkası
  • 1 su bardağı dolusu sıvı yağ
  • 2 su bardağı normal su
  • 2 su bardağı orta irilikte dövülmüş ceviz içi
Yufka Tatlısı Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
  • 1 paket vanilya
Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 3 su bardağı dolusu toz şeker ile 2,5 su bardağı kadar su ilave ederek şekerli suyu iyice karıştırarak tencereyi ocağa koyarak orta ateşte şerbet kıvam koyulaşıp kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Ardından istediğimiz kıvama gelen şerbetin üzerine 1 dilim limon suyu ekleyerek birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ilave ederek karıştırıp vanilyayı erittikten sonra bir kenarda beklemeye bırakalım. Bizlerde bu sırada yufka tatlımızı hazırlamak için öncelikle yufkaların ebadına uygun bir yuvarlak tepsiyi hazır hale getirelim. İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine serdikten sonra üzerini sıvı yağ ile yağlayarak üzerine 1 yufka daha sererek aynı şekilde yağladıktan sonra üzerine ceviz içi serpiştirelim. Arından ceviz serpiştirilmiş yufkanın üzerine tekrar birer birer yağlanmış yufka serdikten sonra tekrar ceviz içi serpiştirelim. Tüm yufkaları aynı şekilde tepsiye döşeyelim. Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tatlı tepsisini fırına vererek yufkaların altı üstü kızarıncaya kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkartarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağladıktan sonra üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim. Tatlının şerbetini iyice çekinceye kadar 2-3 saat bekledikten sonra yufka tatlımızı istediğimiz gibi dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yufka Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6