İrmik Tatlısı Sütlü Birçok tarifin bulunması nedeniyle, irmik tatlısı sütlü tarifini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Sütlü irmik tatlısı denildiğinde, revani veya irmik helvası ile yapılan tarifler de akla gelir ve bu tarifler doğal olarak çeşitlenir. Ancak, biz bu makalede yalnızca süt ile yapılan irmik tatlısı tarifine odaklanacağız. Misafirleriniz veya beş çayı için tatlı tarifleri arıyorsanız, sütlü irmik tatlısı tam aradığınız lezzettir. Sütlü irmik tatlısı, özellikle yaz aylarında keyifle tüketebileceğiniz oldukça hafif bir muhallebi çeşididir. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, lezzetiyle de beğeni toplar. Aşağıda sütlü irmik tatlısı tarifi için gerekli olan malzemeleri ve yapılış şeklini bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. İrmik Tatlısı Sütlü Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Sütlü irmik tatlısı yaparken ve genel anlamda herhangi bir sütlü tatlı tarifi yaparken, tatlının daha lezzetli olabilmesi için bilinmesi gereken püf noktası şudur: 1 tutam kadar tuz kullanırsanız, yaptığınız tatlıya daha hoş bir tat verecektir. İrmik Tatlısı Sütlü Yapılış Şekli Tatlıyı yapmak için öncelikle boş bir tencerenin içine irmiği koyun. Ardından süt ve şekeri ilave edin. İrmiğin iyice koyulaşıp istenilen kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütlü irmik tatlısı tam kıvamını aldığında, tereyağını ekleyin. Ardından vanilyayı ilave edin. Bu aşamada hızlıca karıştırmanız gerekir. Vanilya ve tereyağı iyice eridiğinde ocağı kapatın. Tenceredeki irmik tatlısının yaklaşık üçte birini farklı bir kaba kaşık yardımıyla alın. Farklı bir kaba aldığınız irmik tatlısının içine, bitter çikolatayı küçük parçalar halinde ekleyin. Tatlıyı sürekli olarak karıştırarak çikolataların iyice erimesini sağlayın. Kullanacağınız kek kalıbının çevresini suyla hafifçe ıslatın. Ardından irmik tatlısını kek kalıbına yayarak her noktasına değmesini sağlayın. Tatlı piştikten hemen sonra, sütlü irmik tatlısını soğuma işlemi için bir kenara alın. Sütlü irmik tatlısı soğuk olarak yenir, bu nedenle tatlıyı servis yapmadan önce soğumasını beklemeniz gerekir. Artık bu lezzetli tatlıyı servis ederek sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Tarifini verdiğimiz bu lezzetli sütlü irmik tatlısını yapan hanımlara ve onu yiyen herkese şimdiden afiyet olsun. |
Han
12 Temmuz 2024 CumaSütlü irmik tatlısı yaparken şeker miktarını artırmak tatlının yapısını bozar mı acaba?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaHan, sütlü irmik tatlısında şeker miktarının artırılması tatlının yapısını bir nebze de olsa etkileyebilir. Şeker miktarını artırmak, tatlının daha yoğun ve yoğunlukla şekerli olmasına neden olabilir. Çok fazla şeker kullanmak tatlının kıvamını değiştirebilir ve belki de istenilen dokuyu elde etmenizi zorlaştırabilir. Ancak, bu değişikliklerin ne kadar belirgin olacağı şeker miktarına ve diğer malzemelerin oranlarına bağlıdır. Deneme yanılma yöntemiyle ideal şeker miktarını bulabilirsiniz. Tatlının lezzetini ve kıvamını dengelemek için şeker miktarını dikkatlice ayarlamak önemlidir.