Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Renkli İrmik Tatlısı

İrmik tatlısı, genellikle sade olarak yapılan ve sıkça tüketilen sütlü tatlılardan biridir. Ancak, tatlıyı daha ilgi çekici ve lezzetli hale getirmek için farklı renk ve tatlarda besin maddeleri ekleyebilirsiniz. Renkli irmik tatlısını, istediğiniz meyveleri ekleyerek kolayca renklendirebilirsiniz. Ayrıca tatlının içine havuç veya limon kabuğu rendesi ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.

Çoğunlukla çocuklar tarafından sevilerek tüketilen irmik tatlısı, yetişkinler tarafından da beğenilir. İçine eklenen malzemelerle renklendirildiğinde, tatlı daha hoş görünümlü ve lezzetli hale gelir. Renkli irmik tatlısını, şekilli kalıplarda veya kuplarda hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Özellikle hanımlar, her çeşit tatlıyı severek tüketirler; ancak tatlı krizleri tuttuğunda tatlı yemekten kaçınırlar. Süt ile hazırlanmış irmik tatlısı, hem tatlı krizini geçirecek hem de hafif olduğu için aşırı kilo aldırmayacaktır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan renkli irmik tatlısını, istediğiniz her zaman diliminde çabucak hazırlayabilirsiniz.

Renkli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 12 çorba kaşığı toz irmik
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Püre İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yarım kilo havuç
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker

Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce havuçlu irmik tatlısını hazırlamak için havuçları güzelce yıkayın ve ardından küçük parçalar halinde doğrayın. Havuçları haşlamak için derin bir tencereye doğranmış havuçları ekleyin ve üzerini geçecek kadar su koyun. Ocağın üzerine alarak haşlanmaya bırakın. Diğer tarafta, başka bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri ilave edin ve orta derece ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. İrmik tatlısı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız irmik tatlısından bir miktarını başka bir kaba alın ve kakao ekleyerek karıştırın. Daha sonra kare şeklindeki kabın içini ıslatın ve kakaolu irmik tatlısını içine boşaltarak üzerini düzeltin. Kalan irmik tatlısının içine limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve bu karışımı kakaolu irmik tatlısının üzerine döküp yayın.

Ardından haşlanmış havuçları blenderdan geçirerek püre kıvamında hazırlayın. Püre haline gelen havuçların içine toz şekeri ilave edip, ocağın üzerinde yaklaşık bir-iki dakika kadar kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar suyun içinde çözdürün ve havuç püresine ekleyerek çırpın. Bu karışım pelte kıvamında olacaktır. Eğer havuç püresi koyu olursa, bir miktar su ekleyebilirsiniz. Hazırlanan havuçlu karışımı da irmik tatlısının üzerine döküp yayın.

Ardından soğuması için buzdolabına kaldırın ve iki saat kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabından renkli irmik tatlısını alın, dilimleyerek servis için hazırlayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri