İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kekli Tatlı

İncir, sağlık açısından oldukça değerli bir meyvedir. Yapılan araştırmalar, incirin sütün iki katı kadar kalsiyum içerdiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle, incir bir vitamin deposu olarak kabul edilir. İçeriğindeki yüksek şeker oranı, incirli kek tatlılarına lezzet katmaktadır. Ayrıca, incirli kek tatlıları, hafif olması nedeniyle sağlık problemleri yaşayanlar için de uygun bir tatlı çeşididir ve uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

İncirli Kek Tarifleri ve Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 7 adet kuru incir
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi
  • 1 kilogram süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir tutam Hindistan cevizi

İncirli Kek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencereye konulan 7 adet kuru incir, ılık suda yaklaşık yarım saat bekletilir. Şişen ve suyunu çeken incirler küçük parçalara doğranır. Bir kap içerisinde 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şeker, şeker köpürene kadar iyice çırpılır. Ardından 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, tarçın ve öğütülmüş cevizler eklenerek iyice karıştırılır. Doğranmış incirler bu karışıma eklenir ve tekrar karıştırılır. Karışım, yağlanmış bir borcama dökülür ve 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Pişen kek fırından çıkarılarak soğuması için bekletilir. Kekin kurumaması için 1 su bardağı ılık süt, kahve ve şeker karışımı kekin üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.

İncirli kek tatlısı hazırlandıktan sonra muhallebisi yapılır. Muhallebi için bir tencereye 1 litre süt, nişasta, un ve şeker eklenerek karıştırılır ve pişirilir. Muhallebi ılımaya başladıktan sonra margarin ve 1 paket vanilya eklenir. Karışım biraz kaynadıktan sonra krem şanti eklenir ve mikserle çırpılarak kabartılır. Hazırlanan muhallebi kekin üzerine dökülür ve bir kaşık yardımıyla düzeltilir. Tatlı, soğuması için bir gün boyunca buzdolabında bekletilir. Dinlenen ve muhallebi yardımıyla yumuşayan incirli kek tatlısı, dilimlenerek servis tabağına alınır ve üzerine bir tutam Hindistan cevizi serpilerek servise hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gül Dayan

16 Mayıs 2024 Perşembe

Sitenizde yer alan incirli kek tatlısını yaptım. İnanılmaz derecede lezzetli olmasına rağmen hangi malzemeyi koyduysam bir kaç saat sonra kekte kuruma oldu. Acaba hangi malzemeyi eksik yada fazla koyduğumdan dolayı kekte kuruma oldu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Gül Dayan,

İncirli kek tatlısınızın lezzetli olmasına sevindim. Kekinizin kurumasının nedeni birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir. Öncelikle, fırının sıcaklığı ve pişirme süresi önemlidir; fazla pişirme kekin kurumasına neden olabilir. Ayrıca, tarifte belirtilen sıvı malzemeler (süt, yağ vb.) yeterli miktarda kullanılmazsa kek kuru olabilir. Bir diğer olasılık ise, incirlerin yeterince yumuşak olmaması ve kekin içindeki nemi emmesidir. Bu nedenleri göz önünde bulundurarak bir dahaki sefere tarifinizi tekrar denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri